3 steder med take away i Aarhus, hvis du savner at rejse

Er du også træt af at ligge på sofaen og ”binge” de samme gamle serier, mens Udenrigsministeriets rejsevejledningernes gule og røde farver pryder verdenskortet og holder os fra at rejse ud i verden? Bare rolig – vi har 3 bud på take away i Aarhus, så du kan stille din rejsetrang en smule.

Latinamerikansk fingermad

Lima, Guldsmedgade 20C, 8000 Aarhus C

Nu vi ikke kan tage på opdagelse i Machu Picchu, så kan vi heldigvis invitere en lille del af Peru hjem til spisebordet. I en baggård på Guldsmedgade finder du Lima. Her tilbydes det bedste fra den peruvianske madscene. Hofretten er empanadas, som du kan bestille solo, sammen med en ven eller nok til en hel flok. Du kan mikse mellem de otte forskellige empanadas, som du har lyst til. Få for eksempel et par stykker med feta, spinat, svampe og timian, og tag så en håndfuld med pulled pork og bbq sauce. I en double menu får du otte empanadas og tre dips til 229 kroner. Du kan også få den peruvianske nationalret, ceviche, som består af rå hellefisk, der er marineret i mild habanero chili, koriander og lime. Mmmm!

Sydøstasiatisk street food

Pho C&P, Sønder Allé 14, 8000 Aarhus C

Hvis det latinamerikanske køkken ikke gør det for dig, kan du tage en smuttur til Sydøstasien. Du skal nemlig ikke længere væk end Sønder Allé for at lande lige ned i det vietnamesiske gadekøkken og få en smagsoplevelse, som stod du midt i Hanois hektiske gader. På menuen finder du blandt andet den traditionelle vietnamesiske ret, der endda har lagt navnet til restauranten, pho, som er en risnudelsuppe med kød eller tofu, der er drysset med forårsløg, koriander, basilikum, bønnespirer og lime. På menuen finder du også risnudelsalaten bun, der serveres med kød, tofu eller svampe og grønne krydderurter. Hvis du er ekstra sulten, kan du supplere med et bredt udvalg af friske forårsruller, som er perfekte at dele med din rejsemakker. En hovedret koster fra 89 kroner. Friske forårsruller koster 55 kroner.

Græsk forkælelse 

Chez Tony, Tordenskjoldsgade 25, 8200 Aarhus N

Vidste du, at man ikke skal på en længere rejse end til Trøjborg og restauranten Chez Tony for at opleve ægte græsk mad? Her kan du blandt andet få den græske specialitet mousakka, som er en ovnret med hakket oksekød, auberginer, kartofler, bechamelsauce og parmesanost. Og har du virkelig fået græsk mad, hvis du ikke får en god omgang tzatziki med? Det er der selvfølgelig også råd for hos Chez Tony. Du kan også få månedens tilbud, som er perfekt at dele for to. Her får du enten skinkekød eller kylling stegt på rotisserie. Der følger pommes, græsk bondesalat, tzatziki, græsk fladbrød, husets sennepssovs og to valgfrie sodavand med for kun 199 kroner. Du kan endda skylle måltidet ned med en ouzo. Måske hjælper den med at sende dig til en solnedgang over Middelhavet langt væk fra Corona-lockdown og rejserestriktioner.