Foto: Dan Gold, unsplash.com

3 steder med sund take away til frokost

Du behøver ikke at gå på kompromis, hvis du trænger til sund take away og et afbræk fra rugbrødsmadderne til frokost. Se med her, når vi guider til tre steder i Aarhus med take away, der er perfekt til den sunde frokost. 

Højt humør og lækre salater

Ana Frugt og Grønt, Tordenskjoldsgade 22, 8200 Aarhus N

Hvis du er på Trøjborg, kan du ikke undgå at lægge mærke til de grønne frugtkasser, der pynter fortovet på Tordenskjoldsgade. Hos Trøjborg-favoritten, Ana Frugt og Grønt, er der altid garanteret god energi og store smil fra brødrene Assim og Eyup. De hjælper dig med at blande din yndlingssalat fra den store salatbar med en overdådig samling af lækkerier og delikatesser fra hele verden som couscous, kål, oliven, feta, hummus, tzatziki, haydari og meget andet. Du kan også vælge at toppe salaten op med et par falafler, eller få det hele pakket ind i en lækker rulle. Og mens du er der, kan du købe grøntsager til særdeles gode priser, så du også kan lave en lækker, sund aftensmad hjemme i dit eget køkken. Velbekomme!

Spis dig glad

Café Glad, Frederiks Allé 127, 8000 Aarhus C

Hos Café Glad får du mad, der er både er godt for kroppen og en fryd for øjet. Menuen bygger på tre værdier: økologi, bæredygtighed og sundhed. Det er den perfekte take away til dig, der trænger til noget lækkert, men ikke vil gå på kompromis med den gode samvittighed. Især salaten er perfekt til den sunde frokost. Her kan du selv vælge dine favorit grøntsager og dip, der toppes med syltede rødløg, ærteskud og boghvede. En lille salat koster 65 kroner og en stor koster 85 kroner. En sandwich med koriander, marineret kål, spinat, råsyltede rødløg og urtedressing lyder heller ikke dumt, vel? Sådan én, og flere andre varianter, kan du få for 55 kroner. Ja tak!

Ernæringseksperten

We Feat, Frederiks Allé 102, 8000 Aarhus C

Hos We Feat bliver der virkelig kræset for din sundhed, og kostrådene bliver studeret som hellige skrifter. Du kan blandt andet vælge mellem et stort udvalg af de 100 procent økologiske måltidsbowls, der er sammensat efter de anbefalede kostråd, så du får den helt rigtige sammensætning af kulhydrat, protein og fedt. Vælg for eksempel The Old School med oksekød, spidskål, grønkål, tomat, gulerod, agurk, æble, perlebyg, persille, olie-eddike dressing og rugbrødscrunch. Eller hvis det skal være vegansk, kan du bestille The Plant med falafel, spidskål, grønkål, avocadocreme, brune bønner, tomat, gulerod, æble, bulgur, basilikumspesto og sesamfrø. Alle bowls koster 75 kroner, og du kan skylle det hele ned med en frisklavet juice til 65 kroner. Mums!