Foto: Væskebalancen

3 steder med spændende specialøl to go

Barerne er lukket lidt endnu, men det skal ikke stoppe dig for at nyde en kold, lækker specialøl hjemme i stuen eller ude i forårssolen. Vi guider til tre steder, der kan stille din trang til øl. 

Ny øl på gamle flasker

Erlings Flaskebutik, Mejlgade 51A, 8000 Aarhus C

Erling er et velkendt navn på ølscenen i Aarhus. Hos Erlings Jazz- & Ølbar har du længe kunne stille tørsten i forfriskende specialøl til tonerne af blød jazz. Og nogle ting er, som de altid har været, når du besøger det nyeste skud på stammen for ølbaren, der nu har åbnet en separat ølbutik. ”If it ain’t broke, don’t fix it”. Derfor bliver du også budt velkommen af jazz, når du træder ind ad døren til Erlings Flaskebutik på Mejlgade 51. Den nye bottle shop, der slog dørene op 25. marts, byder på et hav af spændende specialøl til gåturen, filmaftenen, parken eller festen. Hvis du er ølkender eller bare er nysgerrig på en verden af øl, så står der altid en ølnørd klar bag disken til en sludder over en gratis kop kaffe. Yes!

Ølnørderi på højeste plan

Væskebalancen, Vestergade 64, 8000 Aarhus C 

Solen og sommerens varme er på vej, og så er det vigtigt at holde godt øje med væskebalancen. Alt andet ville være uansvarligt. Det kan du få hjælp til på Vestergade, hvor du finder ølnørderi på allerhøjeste plan. Hos Væskebalancen er der ikke den øl, du ikke kan få. Og du vil med garanti finde rækker af øl, du aldrig har hørt om eller smagt før. Hylderne er stablet op med øldåser i alle farver og flasker i alle former. Og selvfølgelig har de også de besynderlige navne, specialøl ofte er kendt for. Kast dig for eksempel over en dåse af ’Goddamn Electric’, en ’Am i Being Basic?’ eller måske en ’On Sundays We Eat Spaghetti’. What? Øllene har de helt sikkert styr på hos Væskebalancen. Skål!

Åben op for hyggen

ÅBEN Aarhus, Rosengade 28, 8000 Aarhus C

I Kolding ligger et anerkendt bryggeri, der laver fantastiske øl, som du heldigvis kan købe her i Aarhus. Bryggeriet hedder ÅBEN, og på Rosengade 28 kan du besøge ølbaren, der summer af fantastisk stemning. Mens vi venter på, at barerne kan åbne igen, og ÅBEN åbner for de 24 forskellige haner, der skænker skøn øl til din aften, må vi nøjes med øl to go. Og det kan du selvfølgelig også få hos ølbaren på Rosengade. Hver torsdag, fredag og lørdag fra 14.00 til 18.00 kan du købe en liter øl, som ellers skal hældes i vasken på grund af lockdown, for 59 kroner. Det kræver den helt særlige flaske, en growler, og hvis du ikke selv har en, kan du købe den for 25 kroner. Så kan du jo komme tilbage og fylde den op igen dagen efter. Smart! Du kan også gå på opdagelse i barens bottle shop og blande seks forskellige specialøl til 225 kroner. Ja tak!