Foto: Vin og Petanque

3 steder med sommerfristelser

Endelig er det sommer, og det skal da fejres med lækkerier, der passer lige til årstiden. Her får du tre bud på sommerfristelser i Aarhus.

En version af denne guide er tidligere blevet bragt i Århus Stiftstidende.

Gelato og italiensk hjerte på Aarhus Ø

Dolce Vita, blandt andet Dagmar Petersens Gade 66, 8000 Aarhus C

Det er måske en kliché, men når vi snakker sommerfristelser, kommer vi bare ikke udenom is. Og heldigvis har Aarhus nogle fantastiske steder med den søde spise. Isbaren Dolce Vita har for nyligt åbnet en helt ny afdeling på Aarhus Ø. Her kan du få frisklavet italiensk is hver dag. Dolce Vita er en klassisk italiensk isbar – et gelateria, som det kaldes i Støvlelandet. Du finder alt fra en frisk, let frugtsorbet til cremet, mørk chokoladeis. Roberto Damo er manden bag Dolce Vita – og han er altså vaskeægte italiener fra Venedig. Selvom sommerferien ikke går sydpå, så kan du stadig få smagen af Italien, mens du slentrer en tur i solen. Og så kan du finde den lækre is tre yderligere steder: i Veri Center, på Trøjborg og på Kridthøj Torv i Højbjerg. Bellissimo!

Sommerstemning ved Åen

Café Viggo, Åboulevarden 52, 8000 Aarhus C

Når det er sommer i Aarhus, skal man næsten en tur forbi Åen. Her kan du sidde og se verden gå forbi med lækker brunch, god frokost og en kold fadøl. Hos Café Viggo er stemningen i top, og her finder du noget, hvad end du er ude til brunch, frokost, middag eller cocktails. Caféen har haft hjemme på Åboulevarden i over 20 år. Navnet kommer fra købmand Viggo Jørgensen, der i 1930 opførte huset, som caféen ligger i, som et af landets første jernbetonhuse og stormagasiner: Viggo Jørgensens Udstyrsmagasin. Udstyr finder du ikke mere, men til gengæld kan du finde franskinspireret mad, for eksempel småretter (måske til deling?) som snegle, laksetatar og kold ærtesuppe samt moules frites og Viggos pastaret med confiteret kylling. Mmmm! Og det hele passer heldigvis godt til et glas koldt rosévin.

Fransk stemning midt i Smilet By

Vin og Petanque, Østergade 31, 8000 Aarhus C

Skal der være sommerstemning i solen, er Vin & Petanque lige stedet. Vin & Petanque er en vinbar, som også byder på tre petanquebaner midt i Aarhus. Vinbaren er spækket med vin for enhver smag, og personalet er gode til at hjælpe selv den største nybegynder udi druens lære. Et glas vin og et slag petanque – så er du jo nærmest i Provence. Du kan leje en eller to baner i en time, men hvis det er en helt særlig begivenhed, kan du få en pakke, der inkluderer petanque og champagne. Og champagnen sables selvfølgelig! Vinbaren tilbyder også en Vin & Petanque picnic, hvor du kan hente en picnickurv med en afkølet flaske, glas, proptrækker, snacks, petanquekugler, et tæppe og et kort over udendørs offentlige petanque områder i Aarhus. Magnifique!