Foto: Lagkagehuset

3 steder, du (stadig) kan fejre Luciadag i Aarhus

Luciadag er særlig populær i Sverige, så vi giver tre bud på steder, hvor du kan bruge denne perfekte undskyldning til at sætte tænderne i svensk julebag.

Selvom der er lagt en dæmper på årets Luciaoptog, kan du stadig fejre dagen i Aarhus. I Sverige er Luciadag en særlig vigtig dag op til julen, så vi har ladet os inspirere af det svenske søde køkken.

Mellem hjemmets fire vægge

Vores naboer mod øst spiser blandt andet Luciabrød eller lussekatte til Luciadag. Luciabrød er en sød gærdejsbolle med safran.

Brødene kan du nemt lave hjemme. Da Luciadag i år falder på tredje søndag i advent, er det perfekt at lave dem koldhævede, så du søndag morgen kan stå op, smække dem i ovnen og starte dagen med at sætte tænderne i de lune, safranboller.

Valdemarsro har en fantastisk opskrift på netop koldhævede Luciabrød (der er tried and tested på redaktionen) her.

Lagkagehuset

Afdelingerne i Aarhus, blandt andet på M.P. Bruunsgade 34

Lagkagehuset har parret den svenske ambrosiakage med vores danske kanelstang til et lækkert take på en anderledes julekage.

Ambrosiastangen, som Lagkagehuset kalder den, er bagt med appelsinmarmelade og kardemommeremonce samt toppet med ristede mandelflager, kakaoglasur, hvide chokoladekugler og guldstøv.

Prisen er 19 kroner for et stykke og 72 kroner for en hel stang. Du kan købe ambrosiastangen i alle Lagkagehusets butikker i Aarhus.

Den Gamle By

Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Og mor har peberkager bagt, og det har bageren også i Den Gamle By. Peberkager er for os danskere en gammel version af brunkagen, men i Sverige er det en uundværlig del af julekagebordet.

I Den Gamle By bager de peberkagerne, og de andre lækre småkager der er på bud, efter opskrifter, der går helt tilbage til 1800-tallet.

Du kan også forkæle dig selv med æbleskiver, glögg eller lutendrank, som er en gammel, krydret drik.

I Den Gamle By kan du opleve 400 års julehistorie i Danmark. Frilandsmuseet har masser af udendørs boder, historiske aktører og julepynt i de gamle gader, som nemt kan fylde en hel dag.

Den Gamle By har åbent hver dag, og juleuniverset kan du opleve frem til 3. januar.

Søde sager

Se alle