Foto: Hantwerk

3 steder du kan fejre den store genåbning

Den store genåbningsdag er nær! 21. april kan byens elskede og savnede spisesteder endelig åbne op igen – både inde og ude. Vi guider her til tre steder, der danner rammen om den perfekte genåbningsdag.

Eftermiddagsøl ved vandet

Hantwerk, Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus C

Glas der klirrer. Latter. Samtaler fra nabobordet. Kondens der løber ned ad et koldt ølglas. Hvor har vi savnet barerne i det aarhusianske gadebillede. Og nu skal vi ikke vente længere! Der er mange geniale steder i Aarhus, du kan stille dit ølfix og fejre den længe ventede genåbning. Hantwerk er et oplagt bud. Der findes næppe et bedre sted til blandt andet udeservering end Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn, hvis du vil slippe for at skulle testes på forhånd. Vi anbefaler at starte den store genåbningsdag med en af de mange lækre fadøl, Hantwerk har på menuen fra bryggeriet Humleland, der ligger lige bag baren. Hos Hantwerk serveres øllene, så de passer til måneden og årstiden. Så mon ikke der bliver skruet fuldt op for forårsstemningen, når vi atter indtager pladserne ved kystpromenaden?

Aftensmad i Marselisborg

NorR, Marselisborg Havnevej 46D, 8000 Aarhus C

Når den gamle Marselisborg Havnekro slår dørene op den 21. april bliver det i en helt ny form og med et mere moderne udtryk. Restauranten har skiftet navn til NorR, og den store genåbningsdag byder altså på en lancering af det nye koncept. Restauranten vil fortolke de bedste, klassiske nationalretter med et gennemgående nordisk strejf. Så hvis du er til klassikere som rørt tatar, stegt flæsk, stjerneskud og pariserbøf, bliver du næppe skuffet over NorRs menukort, der altså giver lidt fornyet energi til de velkendte retter. På menuen finder du også smørrebrød med blandt andet håndpillede rejer, ramsløgsmayonaise, grillet citron, tang og agurk eller med helstegt kalveculotte, norsk myseost og karamelliserede løg. Mums!

Cocktails ved åen

LAVA Café og Bar, Åboulevarden 22, 8000 Aarhus C

Åboulevarden er en inkarneret del af sjælen i Smilets By, og gadens livlige caféer har i den grad været savnet. Vi vænner os nok aldrig til at se den festlige gade ligge øde hen. Men det behøver vi heldigvis heller ikke! For nu er det tid til, at vi igen fylder gaden langs åen op med liv og glade dage. Der er god plads til både indendørs- og udendørsservering hos de mange caféer og restauranter på Åboulevarden. Du kan med fordel starte hos LAVA Café og Bar, hvor du finder et menukort, der i den grad lægger op til en festlig genåbning. Kast dig for eksempel over cocktailbaren, hvor du får to ens cocktails for ens pris. LAVA har alle klassikerne, som du kender og elsker – og helt sikkert har savnet. Gin Hass, Mojito, Pina Colada, Moscow Mule og mange flere. Priserne starter fra 80 kroner. Skål!

Mad ved Åen

Se alle