Foto: Bánh Mì Bandits

3 madboder på Aarhus Street Food, der tager dig verden rundt

Vil du ud at rejse – uden at forlade Aarhus? Hos madmarkedet Aarhus Street Food kan du besøge dine drømmedestinationer, ofte for under 100 kroner. Vi giver dig et bud på tre skønne køkkener.

Guiden har tidligere været bragt i Mærk Aarhus

Vild med Vietnam

Bánh Mì Bandits

Har du rejst rundt i Vietnam? Så er du helt sikkert blevet forelsket i det vietnametiske køkken. Det er et køkken, der er præget af en masse grønt, koriander, chili og en masse smag. En bid af det køkken kan du få hos Bánh Mì Bandits. Her laver man de klassiske bánh mì, som er en baguette fyldt med agurk, do chua, koriander, frisk chili, soya, ingefær-creme og sesam-mayo. En bánh mì koster 65 kroner. Derudover kan du vælge mellem gris, kylling eller en vegetarisk med avocado. Du kan også vælge en af madbodens salater med rødkål, agurk, do chua, koriander, frisk chili, soya, ingefær-creme, hoisin-peanut-dip og peanut-crumble. Her kan du ligeledes vælge mellem gris, kylling eller en vegetarisk med avocado. Den koster 60 kroner.

Nice og nepalesisk

Everest Kitchen

Det her er absolut en af vores favoritkøkkener hos Aarhus Street Food. Fundamentet er nepalesisk mad, og det er formentligt et køkken, som ikke så mange kender. Det minder lidt om det indiske køkken med masser af smag. Vi kan særligt anbefale madbodens Chicken Biryani med langtidsstegt krydret ris, kylling og 36 forskellige krydderier og krydderurter. Den serveres med raita og sauce og koster 75 kroner. Prøv også stedets Lamb Masala, som er en karryret med krydderier, cherrytomater, løg, ingefær, hvidløgspasta, og som serveres med ris. Den koster 95 kroner. Husk også at bestille bodens forskellige naanbrød, som smager helt fantastisk.

Kulgrillet kød a la Tyrkiet

Turkish Grillhouse

Stedet ser måske ikke ud af meget, men her er virkelig smæk på smagen, og så grilles kødet over kul. Det kan vi lide! Madboden laver også ruller med grillet kylling, lam eller Adana, som er en blanding mellem kalve- og lammekød. De koster mellem 55 og 70 kroner. Du kan også få det som en klassisk Gobit, som er en slags tyrkisk pitabrød. Den koster mellem 60 og 70 kroner. Derudover kan du også få grilltallerkner med lam, kebab, Adana eller kylling, som tydeligt illustrerer den gode smag, som kød får, når det bliver grillet. De koster mellem 85 og 95 kroner. Et super sted for dig, der gerne vil prøve lidt nyt og elsker smagen af grill og røg.
Verdenskøkkener

Se alle