Pixabay Images.

10 suveræne hvidvinsspots i solen

GUIDE Sommersolen er kommet frem, og her er 10 suveræne steder i Aarhus, hvor du kan nyde den med et glas hvidvin.

Er du til Chablis, Chardonnay eller en boblende Crémant? Lige meget hvad, er vinen med garanti bedst, hvis du nyder den i solen. Vi har fundet 10 hvidvinsspots med sol i Aarhus, så du ikke længere forgæves skal jagte strålerne rundt i byen. For at gøre det så let som muligt har vi fordelt stederne efter, hvor der er sol henholdsvis formiddag, frokost, eftermiddag og aften. Nu er der ingen undskyldning for ikke at komme op af vinkælderen og ud i foråret. God fornøjelse!

Formiddag: I weekenden må du gerne
Sjette Frederiks Kro, Salonvejen 1, 8240 Risskov
Lad formiddagssolen varme dit ansigt op, mens du nyder et glas hvidvin eller bobler midt i Riis Skov. Med en storslået udsigt ud over Aarhus Bugten og badeanstalten Den Permanente forkæler Sjette Frederiks Kro dig i weekenden sommeren over med en lækker brunch ved navn Kronch. Vi anbefaler at slutte af med en gang bobler. Så er weekenden igang, ikke?

Casablanca, Rosengade 12, 8000 Aarhus C
Med perfekt beliggenhed i Aarhus’ superhyggelige Latinerkvarter kan den klassiske café Casablanca præstere at have sol udenfor det meste af dagen. Så er du i midtbyen og har valgt at starte shoppeturen med et koldt glas hvidvin, er caféen the place to be. Måske du oven i købet spotter en kendis på det populære sted?

Frokost: Et glas i solen gør maden bedre 
Oli-Bistro, Mejlgade 41, 8000 Aarhus C 
I Latinerkvarterets stemningsfyldte hovedgade Mejlgade finder du den populære Oli-Bistro, der er søster til takeawayen Oli-Gak lidt længere nede ad gaden. Her er udeservering af kølig hvidvin ved små, hyggelige borde dækket med rød- og hvidternede duge lige midt i solens frokoststråler. Så bliver det ikke mere idyllisk, vel?

Café Jorden, Badstuegade 3, 8000 Aarhus C 
Caféen er en af Aarhus’ klassiske caféer, som alle aarhusianere kender. Hvem har ikke i godt vejr nydt udeserveringen på det hyggelige Pustervig Torv? Der er fyldt med liv på pladsen, og med et glas hvidvin i hånden kan du lukke øjnene og nemt forestille dig at være i Sydeuropa. Vinkortet er oven i købet ikke dyrt, så du bliver ikke rippet af et glas hvidvin. Et til?

F Høj, Grønnegade 2, 8000 Aarhus C
Det stykke af åen, der ligger mellem Magasin og Mølleparken, er upcoming og byder efterhånden på en del spændende steder. Her finder du også Michelinkokken Wassim Hallals frokostrestaurant F Høj, hvor du kan sidde ved åen og nyde et koldt glas hvidvin i solen. Eksempelvis F Højs egen vin fra Weingut Mohr, hvortil vi foreslår et stykke smørrebrød i nye klæder, Wassim Hallal-style.

Eftermiddag: Se solen smile mellem tagene
Restaurant Grappa, Åboulevarden 60, 8000 Aarhus C 
Beliggenheden bliver ikke bedre. Åen i Aarhus er bare stedet at være, når solen skinner. Ønsker du ægte aarhusiansk stemning og et omfattende vinkort, er den italienske restaurant Grappa stedet. Ikke mindst fordi du kan få en let snack med carpaccio eller fritto misto on the side. Er det svært at vælge vinen, kan du ”prøvesmage” mod betaling i små mængder inden den endelige bestilling.

Café Drudenfuss, Graven 30, 8000 Aarhus C 
I over 25 år har Café Drudenfuss langet lækre retter over disken til aarhusianerne. Det er dog ikke kun mad de forstår sig på. Vinkortet er ikke stort, men det er velvalgt, og så kan du nyde vinen ved de små, hyggelige borde ud mod Graven og Studsgade. Her er altid en supergod stemning og sol både middag og eftermiddag. Perfekt efter en tur ned af Strøget og gennem Latinerkvarteret.

Løve’s Bog- og vincafé, Nørregade 32, 8000 Aarhus C 
På den tungt trafikerede Nørregade åbner jævnligt nye spisesteder, men Løve’s har dog været fast inventar længe. På den hyggelige café er det populært at hænge ud, læse bøger og drikke god hvidvin. Foran butikken finder du siddepladser ud mod Nørregade, hvor du kan lade travlheden rulle forbi, mens du læser en god bog eller måske filosoferer over hvidvinens vidunderlige verden.

Aften: Når solen går ned gennem glasset
Pica Pica, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C 
Med udsigt til åen og Thorvaldsensgade bag spillestedet Voxhall ligger vinbodegaen Pica Pica. I den uformelle setting på bodegaen kan du nyde kølige spanske hvidvine i glasset, og er du blevet småsulten, serverer folkene bag disken simple og autentiske tapas til. Perfekt til en let aftensmad eller snack før den store bytur. Er du heldig, serveres herlighederne til en god gang livejazz.

Vindanmark, Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus C 
På den gamle og pulserende Nordhavn ligger den kombinerede vinbutik og vinbar Vindanmark i rå lokaler med udsigt til den gamle lystbådhavn. Her er maritim stemning, så det plasker, og et mylder af sejlere, beboere og glade turister. På vinbaren kan du sidde i aftensolen, drikke alt for meget hvidvin og nyde de sidste stråler til lugten af hav, tjære og grill. Så kan dagen ikke slutte bedre, vel?