Foto: Svinbar

10 skarpe til Sabina fra S’vinbar

INTERVIEW Seje Sabina Sunne står i spidsen for vinbaren S’vinbar, men hvor drikker hun vin, når hun går andre steder hen? Og hvad er hendes favoritrestaurant? Vi har spurgt hende.

Siden åbningen i november sidste år har vinbaren S’vinbar på Klostergade på kort tid etableret sig som et af byens mest populære steder for vinelskere. Bag vinbaren står Sabina Sunne, der efter en årrække som sommelier på Restaurant ET har fået fod under eget bord. Vi har stillet Sabina 10 skarpe spørgsmål om hendes gastronomiske Aarhus.

På hvilken aarhusiansk restaurant har du senest spist?
Det var på MASH Aarhus til en frihyggeaften med min kæreste. Vi elsker at komme på MASH, fordi man aldrig er i tvivl om, hvad man får. De serverer en pissegod bøf – hver gang. Betjeningen er også altid sød, glad og med overskud, uanset om man skal have den dyreste bøf og vin, eller om den bare står på en burger og en kold øl.

Hvor går du hen for et godt glas vin, hvis det ikke er på S’vinbar?
Det er desværre ikke så tit, jeg får tid til gå ud, men jeg elsker at sidde på Deli’en i Jægergårdsgade og drikke et glas eftermiddagsvin. Man kan altid finde et skævt glas vin på Deli’en, som man ikke finder andre steder, og det sætter jeg pris på.

Hvilken vin er du mest vild med lige nu?
Det er nok det sværeste spørgsmål i verden og svarer vel til at spørge forældre, hvilket af deres børn, de bedst kan lide. Når det er sagt, har jeg en stor kærlighed til rosé-champagne, som jeg drikker rigtig meget af for tiden. Det er desværre blevet noget poppet, men det smager bare virkelig godt. Det er saftigt, frugtigt, og læskende, og så er det bare altid sjovere at drikke ting med bobler.

Hvor tager du hen, hvis du skal have gode drinks?
Jeg har kun fri søndag og mandag, og her ender vi tit i baren på MASH, hvor der er rigtigt gode cocktails og kompetente bartendere. Men hvis jeg en gang i mellem får fri i weekenden, elsker jeg at tage på cocktailbarerne St. Pauls Apothek eller La Plage Deux, begge i Jægergårdsgade.

Hvad er din favoritrestaurant i Aarhus lige nu?
Der er mange favoritter. Jeg elsker at komme på restauranten Møf på Vesterbro Torv, hvor de laver fantastisk mad tilberedt til perfektion, og så kan komme, som man er. Uformelt, afslappet og pissegodt. Jeg kan heller ikke afvise, at jeg har en stor forkærlighed for min gamle arbejdsplads Restaurant ET, som har den skønneste franske bondemad, der aldrig slår fejl.

Hvad er det mest oversete sted at spise i Aarhus?
Det er helt klart Slinger Bistro i Skolegade. Det er velsmag med velsmag på, og man kan få alt, hvad hjertet kan ønske sig. Restauranten har råvarer af højeste kvalitet, som er sat sammen, så man får pirret sin nysgerrighed, og de har den dejligste service. Og så har restauranten det måske mest rimeligt prissatte vinkort i Aarhus.

Hvad mangler Aarhus på den gastronomiske front?
Det kunne være rigtigt spændende med en kinesisk restaurant med en høj gastronomisk standard a la Hakkasan i London. Men om Aarhus er klar til det, ved jeg ikke.

Hvor går du hen for at få byens bedste takeaway?
Hvis vi skal have en aften på sofaen, henter vi ofte mad på den græske Restaurant Zorba på Frederiks Allé. Ejeren Xenia laver dejlig, ærlig og hjemmelavet græsk mad, og hun er en benhård pige, som styrer stedet med hård hånd. Her er maden altid den samme høje standard, også når man tager den med hjem.

Hvor køber du ind, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Jeg elsker at tage på grøntmarkedet på Ingerslevs Boulevard, hvor jeg handler alt for meget og så står i køkkenet hele dagen. Det er altid friske økogrøntsager til priser, der burde få supermarkederne til at krumme tær.

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået i Aarhus?
Det er et svært spørgsmål. Jeg tror, at det må være kaviaraften på Restaurant Miro for et års tiden siden. Ejeren Toni Leichtle holdt et fantastisk arrangement, der bestod af 7-8 forskellige slags kaviar, blandt andet Beluga-kaviar fra en 1 kg-dåse. Det var på alle måder over the top, og jeg elskede hvert sekund. Alle retter var afstemt med forskellige typer champagne, og nogle gange to forskellige vintagechampagner til én ret. Det var en vidunderlig aften med den bedste dessert, jeg nogensinde har fået, i form af en flage af krystalliseret hvid chokolade med quenelle af White Sturgeon-kaviar. Det var simpelt, men helt fantastisk. Behøver jeg at sige, at jeg er svært glad for kaviar?