Foto: Vnoodles

Vnoodles er byens nye vietnamesiske gadekøkken

RESTAURANT Frederiksbjerg får snart et vietnamesisk gadekøkken i form af Vnoodles, der udspringer fra naboen Sushi Sakura.

Af Mikkel T. Krogh

For nylig fik Aarhus en vietnamesisk sandwichbar i form af Taste Mi på Vesterbro Torv, og nu får byen også et vietnamesisk gadekøkken. Under navnet Vnoodles åbner den streetfood-inspirerede restaurant den 2. januar op ved siden af Sushi Sakura på M.P. Bruuns Gade i lokalet, som tidligere husene en Danbolig-butik.

Bag gadekøkkenet står det vietnamesiske ægtepar, der også ejer netop Sushi Sakura. Menukortet lyder på nudelretter med friskt grønt, forskellige kødretter, friske forårsruller og de klassiske, vietnamesiske banh mi-baguettes.

Sund og hurtigt alternativ
Ambitionen med Vnoodles er med afsæt i vietnamesisk streetfood at tilbyde sund, autentisk fastfood, som hurtigt og nemt kan nydes i en fart.

”Friske råvarer og masser af grønt udgør hovedessensen af den vietnamesiske tilgang til mad. Derfor er denne cuisine specielt egnet til at repræsentere et let og sundt alternativ til de muligheder, der typisk er at finde inden for fastfood. Derudover er der en masse spændende krydderier i vietnamesisk mad,” siger projektkoordinator Simone Lorentzen fra Vnoodles.

Vil være landsdækkende
Vietnamesisk fastfood vinder i stigende grad i byer som London og New York, og ambitionerne er store i lokalerne på Frederiksbjerg.

”I fremtiden er målet at føre konceptet videre og starte en landsdækkende restaurationskæde. Vi starter med slå dørene op i Aarhus, og vi håber på, at befolkningen i smilets by bliver lige så passionerede omkring vores mad, som vi selv er,” siger Simone Lorentzen.

De vietnamesiske lækkerier kan både fås som takeaway og spises i restauranten, der får 62 siddepladser. Prismæssigt koster de forskellige retter fra 30-69 kroner.

Læs artikel: Vietnamesisk sandwichbar åbner i Aarhus
Læs artikel: Grillede gourmettoasts på vej
Læs guide: 5 asiatiske takeaways i topklasse

SPECS
Vnoodles
M.P. Bruuns Gade 11
8000 Aarhus C
Åbner 2. januar