Foto: Den Grønne Papaya

5 asiatiske takeaways i topklasse

GUIDE Efterårssolen kalder mere på elegant asiatisk end snaskede burgere, hvis der skal takeaway på programmet. Her er 5 asiatiske takeawaysteder i topklasse i Aarhus.

Selvom Aarhus ligger langt væk fra hvide palmestrande og varme briser, kan der hentes lidt af Østen med hjem til aftensmaden. Byen har nemlig mange gode, asiatiske takeawaysteder, hvor du for en billig penge kan sætte tænderne i delikate retter, der med sprøde grøntsager og spicy krydderier let sætter en slatten burger til vægs. Vi har fundet 5 steder, der med garanti vil sende dig direkte i den asiatiske himmel. Velbekomme! NB: Hvis du craver efter sushi, kan du finde vores guide til byens bedste sushisteder her.

Forfinet vietnamesisk
KJ Minh, Ny Banegårdsgade 53, 8000 Aarhus C

Selvom placeringen i Ny Banegårdsgade er lidt out-of-sight, skal den anmelderroste restaurant KJ Minh ikke overses, når det kommer til god takeaway. Køkkenet er overvejende vietnamesisk, og kvaliteten på takeawaykortet er formidabel, uanset om du vælger snacks, yakitori-sticks, spicy supper, nudelretter eller wokretter. Vi anbefaler som minimum at nappe de klassiske vietnamesiske gurkemejepandekager Banh Xeo og friske rispapirs-ruller Banh Trang, der begge sidder lige i skabet. Skal KJ Minh stå for din aftensmad, ligger priserne fra 45 kroner for en forret og 80 kroner for en hovedret.

Thailandsk på højt niveau
White Elephant, Klostergade 1, 8000 Aarhus C

Skal det være thailandsk og skal der ikke spares, er White Elephant det bedste bud. Restauranten har ligget på Klostergade i hjertet af Latinerkvarteret siden 1999 og skriver selv, at den er godkendt af den thailandske regering som værende en god repræsentant for thailandsk mad. Takeawayretterne er lidt dyrere end andre steder, men kvaliteten følger prisen. Prøv for eksempel den klassiske kokosmælksbaserede tom kha gai-suppe til 48 kroner som forret og Pad King Ped i form af stegt and med grøntsager og ingefær i østerssauce for 105 kroner. Spitzenklasse!

Frisklavet vietnamesisk
Den Grønne Papaya, Nørre Allé 23B, 8000 Aarhus C

Går du efter vietnamesisk på tallerkenen, er Den Grønne Papaya et godt bud. Det enkle menukort byder på få retter i forhold til nogle af byens andre steder, men til gengæld er kvaliteten i top. Maden er frisklavet af de kyndige folk i køkkenet, og råvarerne er gode. Prøv for eksempel den berømte pho-suppe, der smager fantastisk og luner på en kold vinterdag. Eller en af kødretterne, eksempelvis nakkefileten med jordnødder, risnudler, mynte og fiskesauce. Begge retter står i 70 kroner. Der er i øvrigt få siddepladser på stedet, men vi plejer at tage lækkerierne med hjem.

En asiatisk Aarhus-favorit
Kowloon, Banegårdsgade 33, 8000 Aarhus C

Den lille restaurant Kowloon i Banegårdsgade var nomineret som byens bedste takeaway-sted i 2014 på Aarhusportalen AOA og vandt prisen tilbage i 2013. Den aarhusianske fanbase er med andre ord stor på stedet, der byder både på en lang række kinesiske, thailandske og vietnamesiske retter. Priserne er med omkring 50-60 kroner for de fleste retter særdeles SU-venlige, og betjeningen er kyndig og effektiv. Bagsiden af medaljen er, at der tit er propfyldt, så forvent en smule ventetid. Kowloon har også en søsterrestaurant på Frederiks Alle.

Godt thailandsk til gode priser
Restaurant Mekong, Nørregade 8, 8000 Aarhus C

Mekong ved Nørreport, ikke at forveksle med Thai Mekong ved Botanisk Have, tilbyder thailandsk mad et prisniveau under White Elephant. Det betyder dog ikke, at kvaliteten er væsentligt ringere. Til forretter anbefaler vi stedets forårsruller til 49 kroner og oksekødssalaten til 55 kroner, og til hovedret skal du prøve oksefileten med grønne bønner til 75 kroner og eller det stegte andebryst til 85 kroner. Tidligere skulle man selv hente hos Mekong, men nu kan du få leveret lige til døren, hvis du betaler 69 kroner for levering.