Foto: Montgomery / David Bering.

St. Pauls Apothek laver cocktailbog

RESTAURANT St. Pauls Apothek på Frederiksbjerg serverer lækre cocktails til maden, og nu kan du lære at lave dem derhjemme. Restauranten har netop udgivet sin egen cocktailbog.

Af Mikkel T. Krogh

Har du altid tænkt over, hvordan du gør stjernebartenderne kunsten efter? Så har du muligheden med en ny cocktailbog, som den kombinerede cocktailbar og restaurant St. Pauls Apothek netop har udgivet. Bag bogen står restaurantens ejer Hasse Bank Johansen, der har vundet eller været finalist i internationale cocktailmesterskaber i Stockholm, Berlin, London, Singapore og Paris.

”Vi mærker en stigende efterspørgsel efter velsmagende cocktails, og vores gæster viser stor interesse for, hvordan man sammensætter dem. Men der mangler virkeligt en cocktailbog på det danske marked, og derfor har vi valgt selv at lave én. I bogen kommer vi ind på både historien bag de klassiske drinks, beskrivelse af spiritustyper, anbefalede mærker og ikke mindst 50 opskrifter på simple og avancerede drinks,” siger Hasse Bank Johansen.

Gode råvarer er nøglen
Bogen har han skrevet sammen med sin restaurantchef Tue L. Rasmussen fra St. Pauls Apothek, og den er beregnet både til nybegyndere og øvede udi cocktailfaget. De 175 sider indeholder også en stribe tips og tricks til amatørbartenderen og en oversigt over materialer, som skal bruges for at mixe den perfekte drink. Ifølge den rutinerede cocktailmester er der dog faktisk kun én hemmelighed bag den gode cocktail.

”Det vigtigste, når der kreeres cocktails, er gode råvarer. Du kan lave de mest velsmagende og simple cocktails med bare tre ingredienser, nemlig frisk citrus, sukker og god spiritus. Kvaliteten af dine produkter er det vigtigste for at lave cocktails, og selvfølgelig is, masser af is,” siger Hasse Bank Johansen.

Bogen rammer landets boghandlere den 29. april. Samme dag er der kl. 16-18 bogreception på St. Pauls Apothek med cocktails og snacks.

Læs guide: 5 cool cocktailbarer i Aarhus
Læs artikel: Restauranter med i cool restaurantguide
Læs artikel: Ny styrmand på St. Pauls Apothek

Foto: St. Pauls Apothek