Foto: Fru Møllers Restaurant

Landlig restaurant topper liste

RESTAURANT ”En forrygende frue på landet” kaldte JP Aarhus for nylig Fru Møllers Restaurant i en femstjernet anmeldelse, og østjyderne er i dén grad enige. Den lille gårdrestaurant syd for Odder kommer ind på en sikker førsteplads i bookingportalen Dinnerbookings spritnye opgørelse over brugernes bedst anmeldte restauranter i Østjylland i oktober.

Sidste måned scorede Bodil Møllers hyggelige spisested langt ude på landet også en førsteplads, så hun er virkeligt on a roll. Til gengæld er der sket ting og sager i den øvrige top 5, som ser således ud for oktober:

  1. Fru Møllers Restaurant, Odder
  2. Kähler Villa Dining, Risskov
  3. Restaurant Unico, Højbjerg
  4. St. Pauls Apothek, Aarhus C
  5. Gastromé, Aarhus C

Interessant er det, at den prisbillige Kähler Villa Dining i Risskov er hoppet op til en flot 2. plads i oktober fra en 5. plads i september. Højdespringet falder i fin tråd med konceptrestaurantens aktuelle nominering som årets bedste restaurantoplevelse for pengene i Aarhus-portalen AOA’s prisuddeling Byens Bedste 2014.

Ny på listen er den nyåbnede Restaurant Gastromé i Rosensgade, og det er prisværdigt, at den allerede efter få måneder ryger til tops. Vi var der for nylig, og ambitionsniveauet er tårnhøjt på den nye restaurant, som er startet af folkene bag Det Gamle Mejeri i Mårslet.

Den hippe cocktailrestaurant St. Pauls Apotek på Frederiksbjerg er også ny på listen, og det er ikke overraskende, at den har gjort sig tilpas populær blandt gæsterne til at stryge ind på top 5. Til gengæld må det være en slem skuffelse for gourmettemplet Nordisk Spisehus, som får nylig scorede prisen for Årets Frokostrestaurant 2014 i Den Danske Spiseguide, at de er røget ud af top 5, hvor de var med i september.

Der er masser af forbehold over for målinger som denne, eksempelvis at alle restauranter i Østjylland ikke er med i opgørelsen (Frederikshøj er fx ikke), og at langt fra alle gæster anmelder deres restaurantbesøg. Men vi vil alligevel benytte det som anledning at anbefale netop Fru Møllers Restaurant, der med sin beliggenhed i den landlige idyl, søde betjening og fortrinlige landkøkken er et fantastisk sted. Med tre retter for 345 kroner er det tilmed så billigt, at der er råd til en taxa hjem.

Som JP Aarhus’ anmelder skriver: ” For den samlede oplevelse får Fru Møllers Restaurant og den kompetente betjening fem flotte stjerner. Sammen med en varm anbefaling om at finde ud på landet og tilbringe en vinteraften i længen hos Fru Møller. Det er en lise for både sjæl og smagsløg.”

Dinnerbookings opgørelse er baseret på 2.500 anmeldelser af 33 østjyske restauranter foretaget i oktober 2014.

Læs artikel: Her er østjydernes nummer 1
Læs artikel: Spiseguide sender priser til Aarhus
Læs artikel: Og Byens Bedste går til…

Foto: Fru Møllers Mølleri

Disclaimer: Artiklen er baseret på statistik fremsendt fra Dinnerbooking og informationer fra restaurantens website.