RESTAURANT Vores kolleger på Aarhus-portalen AOA uddeler hvert år prisen Byens Bedste til en stribe restauranter, caféer, butikker og aktiviteter, og den 12. november går det løs igen. I år tilgodeses food connoisseurs med kategorierne Byens Bedste Nye Spisested og Byens Bedste Restaurantoplevelse For Pengene, og selvom der er tre uger til kåringen af vinderne, er vi ikke for fine til at spå om resultatet.
Byens Bedste Nye Spisested
Det er som bekendt væltet frem med nye spisesteder i Aarhus i år, og blandt de mange newcomers har AOA’s jury nomineret disse:
- Mikuna
- Ren & Stærk
- Restaurant Hærværk
- F Høj
- Slinger Bistro
Det mest overraskende ved listen er vel mest, hvem der ikke er der. Hvor er for eksempel hypede Restaurant Köd i Skolegade, der kan prale med astronomiske 7.200 likes på sin Facebook-side? Hvor er Restaurant Gastromé i Rosensgade, som fik sjældne 6 stjerner i Jyllands-Postens anmeldelse for nylig? Og hvor er vores absolutte favorit blandt de nye, superhyggelige Restaurant Møf på Vesterbro Torv?
Når det er sagt, kan den endelige pris gå alle veje blandt de nominerede. Hårdt presset satser vi vores sparepenge på anmelderroste Restaurant Hærværk som vinder med den fabelagtige frokostjoint F Høj som joker. Restaurant Hærværk på Frederiks Allé kører den uformelle brasseriestil med hipsterskæg, slidte møbler og lokale råvarer, som trender lige nu, mens F Høj ved åen har den aarhusianske Michelin-modtager in the making Wassim Hallal som bagmand og alene af den grund bør have awardpotentiale.
Byens Bedste Restaurantoplevelse For Pengene
Lige så åbent spillet er om at blive kåret som bedste newbie, lige så sikker er vinderen, når det handler om value for money. De nominerede er:
- Oli Nico
- Kähler Villa Dining
- Den Lille Kro
- Det Glade Vanvid
- Oishii Sushi
Og det er selvsagt knivskarpe Kähler Villa Dining i Risskov, der bør og skal løbe med prisen. Upåagtet at Oli Nico leverer autentiske bistroretter til ustyrligt lave priser, og at de sønderjyske Koch-brødre holder stædigt ved på Det Glade Vanvid ved havnen, bør Kähler-kongen Frantz Longhi nappe trofæet.
Den innovative gourmetmaestro Torsten Schmidt er ganske vist smuttet til Ruths Hotel i Skagen, men køkkenet i Risskov-villaen er stadig nordisk, elegant og legende. Og prisen er rørende. For 599 kroner får du hele pakken med snacks, appetizer, aperitif, tre retter, vin ad libitum, kaffe og avec, og så æder du gerne, at du skal komme præcist kl. 18.30 og sidde hele aftenen omgivet af Kähler-keramik. Hvem ringer efter en taxa?