Foto: Fru Møllers Restaurant

Her er østjydernes nummer 1

RESTAURANT Moderne foodies giver oldschool madanmeldere baghjul på Trustpilot, TripAdvisor og Facebook. Senest har vi fået portalen Dinnerbooking, hvor man kan booke bord og bagefter rate aftenens oplevelse på mobilen. Hvilken østjysk restaurant får så de bedste brugeranmeldelser på Dinnerbooking?

Det gør såmænd Fru Møllers Restaurant på en gård syd for Odder, og det er noget af en overraskelse. Ikke bare har det lille spisehus langt ude på landet for nylig skiftet navn efter at have heddet Madhimlen i en årrække, det ligger også noget under topniveauet i Østjylland, hvis man spørger White Guide Denmark eller Den Danske Spiseguide.

Når det er sagt, er Fru Møllers Restaurant et sindssygt stemningsfyldt sted med styr på køkkenet og sort bælte i at hygge om gæsterne. Vi var der for nylig på et hurtigt besøg til røget snacks, biodynamisk vin og stegt Hopballemølle-kylling med vilde svampe, majs og cremet korn, og vi kommer helt sikkert tilbage til den landlige idyl igen. Fru Møller hedder i øvrigt Bodil til fornavn, og udover restauranten lægger gården hus til en bager/delikatessebutik, et kafferisteri og en slagter. Gourmet heaven, med andre ord.

Den flotte kåring af Bodil & Co kan læse i en ny opgørelse, hvor Dinnerbooking har samlet alle brugeranmeldelser af 46 østjyske restauranter i september 2014. Hele top 5 ser sådan ud:

  1. Fru Møllers Restaurant, Odder
  2. Restaurant Unico, Højbjerg
  3. Nordisk Spisehus, Aarhus C
  4. Restaurant Skovmøllen, Højbjerg
  5. Kähler Villa Dining, Risskov

Nordisk Spisehus og Kähler Villa Dining har begge været solide publikumssucceser gennem flere år, så her er overraskelsen til at overse. Nordisk Spisehus fastholder trods en dårlig anmeldelse for nylig i Politiken et højt niveau med sit spøjse koncept med “lån” af udenlandske Michelin-restauranters signaturretter, og Kähler Villa Dining fungerer med sit stramme, nordiske køkken til en overkommelig pris fortrinligt. Podiepladser til kaffe-og-kagestedet Skovmøllen og golfrestauranten Unico havde vi til gengæld ikke set komme. Måske er det tid til en tur til Højbjerg?

De traditionelle madanmelderes yndlinge Frederikshøj og Varna er ikke med i opgørelsen. Modsat fx Trustpilot kan man i øvrigt kun anmelde restauranter på Dinnerbooking, hvis man rent faktisk har besøgt dem.