La Cabra-barista vinder i Wien

KAFFEBAR Der findes andre stjerner end dem, Michelinguiden uddelte i sidste uge. For nylig brillerede den østrigskfødte Aarhus-barista Sonja Zweidick med at vinde det nationale baristamesterskab i Wien.

Af Marie Larsen

Den aarhusianske kaffebar La Cabra og Wassim Hallals deli F-Høj kan være stolte af deres dygtige barista Sonja Zweidick, der for nylig vandt dette års Austrian Barista Championship i Wien. På trods af sine fjorten år i Danmark var den østrigskfødte Aarhus-barista fra start selvskrevet til at deltage i mesterskabet, som hun vandt for andet år i træk.

”Det var fantastisk at være med igen og præsentere Østrig for andet år i træk, og det var fedt at se, at jeg havde forbedret mig. Det har også været værdifuldt at få professionel feedback og at nyde godt af den faglige inspiration, man får gennem deltagelsen i et mesterskab,” lyder det fra Sonja Zweidick.

Alt skal gå op i en højere enhed
Vejen mod vindertitlen i Wien var ikke nem. Kongedisciplinen, som baristakonkurrencen på pompøs vis kaldes, er kortvarig, men intens. Hver enkelt deltager har bare femten minutter til at servere henholdsvis fire espressoer, fire cappuccinoer og fire frie kreationer til dommerne, der med skarpe øjne pointgiver ud fra forskellige parametre.

”Alt skal gå op i en højere enhed. Der lægges vægt på kreativiteten i de frie kreationer. Er de nytænkende? Er de spændende? Det handler også om din kaffeviden, og så er smagsoplevelsen jo vigtig hele vejen igennem,” fortæller den kvindelige barista.

Fokuserer på verdensmesterskabet
Selvom mesterskabet er overstået, kan Zweidick ikke hvile på laurbærrene. Nu gælder det forberedelserne til verdensmesterskabet, der løber af stablen i Seattle i april måned.

”Vi har netop fået kaffe hjem. Det første hold er lige blevet ristet, så træningsfasen og forberedelserne af det logistiske er allerede i gang,” siger en glad og forventningsfuld Sonja Zweidick.

Der er vist ingen tvivl om, at det bliver en velforberedt Aarhus-barista, der møder op i Seattle til april. Fra Smag Aarhus skal der lyde held og lykke på den anden side af Atlanten.

Læs artikel: Ny kaffebar på Frederiksbjerg
Læs artikel: Barista brygger i 10 kilometers højde
Læs guide: 5 aarhusianske kaffebarer med killerskills

Foto: Privat

Disclaimer: Artiklen er baseret på interview med Sonja Zweidick. Hun har haft mulighed for at rette faktuelle fejl i artiklen.