Der er portionskager, lagkager, småkager og alt derimellem, når maduniverset MIB inviterer til kage ad libitum. Vi var med, da Det Store Kagebord løb af stablen i marts.
Artiklen om MIBs Det Store Kagebord med kage ad libitum har tidligere været bragt i Mærk Aarhus
Klokken er knapt 13.45, og køen strækker sig allerede en god del ned ad Mariane Thomsens Gade på Aarhus Ø. Her står unge som ældre. Alle iført varme frakker. De skutter sig. Kigger på uret. Småsnakker om, hvornår det mon er deres tur til at komme ind ad døren hos nummer 2F og spise kage. Masser af kage.
Denne søndag i marts er der nemlig Det Store Kagebord hos maduniverset MIB. Her har omkring 200 mennesker købt billet til et overflødighedshorn af kager ad libitum, som de kan sætte tænderne i fra klokken 14.00 til 16.00.
Dørene åbner klokken 13.30, og det er en sortklædt Martin Ib, manden bag MIB, der står i døren, tager imod og krydser navne af på en liste.
Læs også: Helheden findes i Brød & Kaffe
Tag hellere lidt ad gangen
Det er også Martin Ib, der byder velkommen, da alle er blevet bænket i det rummelige lokale. Her er enkle, sorte borde, dækket med stearinlys, tallerkner og små fade med småkager. Trægulvene er lyse, der er industrielle metalrør i loftet og knitrende ild afbilledet på væggene. De store vinduespartier, hvor sollyset strømmer ind, er flankeret af tunge, grå stofgardiner. Det er hyggeligt. Lunt. Indbydende.
Martin Ib indleder med, hvor glad han er for at se de mange fremmødte – arrangementet er faktisk udsolgt – og fortæller, at Det Store Kagebord er tilbage efter en længere coronapause. Til slut opfordrer han til en vis form for mådehold.
“Efter sidste arrangement måtte vi smide 9 kg kage ud, så fyld ikke tallerkenen for meget op. Tag hellere lidt ad gangen – flere gange,” siger han.
En kombination af klassisk og moderne
Martin Ib har de sidste 18 år haft Aarhus som sin gastronomiske hjemmebane.
Han er udlært tjener, uddannet kok og har arbejdet flere år som køkkenchef, før han i 2004 blev selvstændig restauratør i maduniverset MIB. Her er mad og bagværk en kombination af klassisk og moderne, ligesom maduniverset gerne vil være et køkken med holdninger og høje krav til for eksempel råvarer, smag og tilberedning.
I dag udgøres MIB af en række forskellige virksomheder i Aarhus og omegn, blandt andet ad libitum-restauranten Feast, en restaurant i Aarhus Airport og selvfølgelig MIBbagerierne, hvis bagere og konditorer har sørget for det udvalg, vi kan fylde maven med denne søndag eftermiddag på Aarhus Ø.
Læs også: 3 skønne steder med is i Aarhus
Sarah Bernhardt, citrus marengs og Othello
Netop kombinationen mellem klassisk og moderne kendetegner de 21 forskellige kager, der pryder langbordenes fade.
På det ene bord finder vi de mindre portionsanrettede fristelser som runde hindbærsnitter, Sarah Bernhardt-mundfulde, kokostoppe, luksustræstammer, små, fine citrus marengs, lakrids-cookies og græskar-specier.
På det andet står en smuk Othellolagkage side om side med en pæretærte på smørbagt mørdej, en æbletærte med crumble, marcipan og kanel, en svampet chokoladekage med smørcreme på belgisk chokolade og en frisk citronmåne, pyntet med marengs og karamel.
Der er hældt kaffe i koppen, og kagegaflen ligger klar. Nu er der kun tilbage at sige velbekomme.
Det Store Kagebord
- Søndag den 12. juni klokken 14.00 kan du sætte tænderne i masser af kage, når MIB afholder endnu et Det Store Kagebord.
- Det koster 175 kroner per voksne snude at være med. En børnebillet koster 85 kroner. Drikkevarer skal tilkøbes på dagen. Efter arrangementet har du mulighed for at købe kage med hjem.
- Du køber billet til arrangementet på forhånd via martinib.dk. Her vil også nye datoer for Det Store Kagebord løbende blive annonceret.