Gourmet er ikke kun for de gamle

RESTAURANT Ni restauranter i Aarhus sender forældrene uden for døren og åbner den 7. oktober dørene for børn, der kan give den fuld gourmetgas sammen med jævnaldrende.

Af Mikkel T. Krogh

Alle siddepladser er reserveret til børn i alderen 5-15 år, når en række restauranter med Michelin-vindende Substans og Gastromé i front den 7. oktober kl. 16.30-18 lægger hus til arrangementet Smagens Time i Aarhus. Og der er med garanti ingen tarvelige børnemenuer på spisestederne, som også inkluderer Restaurant Miro, Det Gamle Mejeri og bistroerne Klassisk 65 og Restaurant ET.

“Børnene får muligheden for at nyde en sund og velsmagende 3-retters menu, der både forkæler smagsløgene og udvider deres madhorisont. Dygtige kokke landet over lægger sig i selen for at tilberede et måltid, der afspejler sæsonen, smager vidunderligt og stimulerer de unges nysgerrighed for mad, de ikke kender,” som arrangørerne skriver på eventens website.

Prisen pr. næse er 150 kroner plus gebyr, og de deltagende restauranter fra Aarhus er:

  • Det Gamle Mejeri
  • Klassisk 65
  • Klassisk Fisk
  • L’estragon
  • Restaurant ET
  • Restaurant Gastromé
  • Restaurant Miro
  • Restaurant Pondus
  • Restaurant Substans

Bag arrangementet, der løber af stablen over hele landet, står den allestedsnærværende Claus Meyer i form af hans Melting Pot Foundation, som sammen med IBIS arbejder for at give socialt udsatte børn og unge i Bolivia en uddannelse inden for madbranchen. Det er femte gang, arrangementet gennemføres, og sidste år deltog 89 restauranter og mere end 3700 børn fra hele landet.

NB: Der er allerede ved at være udsolgt flere af stederne, så skynd dig, hvis poderne skal have plads.

Læs artikel: Restaurant ET i spil til prestigepris
Læs artikel: CanBlau flytter til større lokaler
Læs artikel: Aarhus-restaurant bedst i Vestdanmark

Foto: Smagens Time