Aarhus-restaurant bedst i Vestdanmark

RESTAURANT En hyggelig restaurant i skoven syd for Aarhus er netop løbet med titlen som den restaurant vest for Storebælt, der har de mest tilfredse gæster.

Af Mikkel T. Krogh

Jylland og Fyn bugner af gode restauranter i de store byer og ude på landet, som er værd at køre efter. Men den bedste af dem alle er Restaurant Skovmøllen, der ligger i skoven syd for Aarhus. I hvert fald ifølge bookingportalen Dinnerbookings opgørelse over samtlige gæsteanmeldelser i august måned.

Den hyggelige restaurant, der både byder på aftenmenu, frokost og kage om eftermiddagen, har fået 5,61 point ud af 6 mulige af gæsterne i opgørelsen. Mere end 4.000 gæster har anmeldt deres besøg, og det høje gennemsnit skal ses i lyset af, at den populære restaurant har mellem 250 og 350 gæster hver lørdag og søndag.

Fokus på lokale råvarer
Ifølge ejer af Skovmøllen Rune Aaby skyldes den positive gæstefeedback især restaurantens store fokus på lokale råvarer.

”Vi kan se, at mange gæster sætter pris på, at vi anvender lokale råvarer, og derfor tror jeg, det har en betydning for vores positive anmeldelser. Når vi præsenterer retterne, lægger vi meget vægt på at fortælle, hvor råvarerne kommer fra i lokalområdet, og det tror jeg er med til at skabe tillid mellem os og gæsterne,” siger Rune Aaby i en pressemeddelelse.

Restauranten bruger blandt andet lokale leverandører som Karensminde Plantage og Olsgaard Gårdbutik og har egne honningbistader i baghaven.

Hele top 5 over anmeldelserne i august for Vestdanmark ser således ud:

  1. Restaurant Skovmøllen, Højbjerg
  2. Lieffroy, Nyborg
  3. Restaurant Rudolf Mathis, Kerteminde
  4. Madindustrien, Vejle
  5. Fusion, Aalborg

Opgørelsen dækker over 64 restauranter i Jylland og på Fyn, der benytter Dinnerbookings system. Systemet funger ved, at en gæst, der har booket et bord via DinnerBooking, får tilsendt et spørgeskema med vurdering af restaurantens mad, betjening, stemning og værdi for pengene.

Læs guide: 11 must-eats på Frederiksbjerg
Læs guide: 5 geniale gourmetbrunch i Aarhus
Læs guide: 5 nye steder du skal tjekke ud

SPECS
Restaurant Skovmøllen
Skovmøllevej 51
8270 Højbjerg

Foto: Dinnerbooking