Foto: Restaurant Et.

Restaurant ET i spil til prestigepris

RESTAURANT Aarhusiansk brasserie er nomineret til prisen som Årets Restaurant 2015 i Den Danske Spiseguide, hvor også toprestauranterne Kong Hans og Studio er med i feltet.

Den knivskarpe Restaurant ET på Europaplads blev skammeligt forbigået af Michelinguiden tidligere på året, men nu kan oprejsningen være på vej i form af en pris som Årets Restaurant 2015 i Den Danske Spiseguide.

Det aarhusianske brasseri er nomineret til den prestigefyldte pris sammen med københavnske Michelin-restauranter som Kong Hans’ Kælder, Studio og Alberto K, og årsagen til nomineringen er stedets unikke franske brasserie-stil.

”Aarhus’ arketypiske fransk-klassiske restaurant med en unik brasseri-restaurant-kombination i sit udtryk og konsekvent serverende udelukkende klassiske franske vine er for første gang blandt de nominerede restauranter i Den Danske Spiseguides historie,” skriver spiseguideredaktør Bent Christensen i sin begrundelse.

Stolte og glade ejere
Restaurant ET vandt tilbage i 2011 Den Danske Spiseguides pris for Årets Bistro/brasserie og var i foråret omtalt som et af blot to aarhusianske spisesteder i den amerikanske restaurantbibel Where Chef’s Eat. Men det gør ikke glæden over nomineringen mindre hos ejerne Lars Eiskjær og Morten Sandvej på Europaplads.

”Vi er rigtigt stolte og glade for nomineringen. Vi var noget overraskede, fordi de andre nominerede er nogle af landets toprestauranter med store menuer, hvor vi mere er en a la carte-restaurant med afslappet stemning og fart på. Men det er da superglædeligt, at Den Danske Spiseguide endnu engang har værdsat vores arbejde med det klassiske, franske køkken og den franske vin,” siger ejer Morten Sandvej.

Restaurant ET holder en nomineringsmiddag den 27. august, hvor alle er velkomne til at spise med. En håndfuld andre Aarhus-restauranter er også nomineret til priser, herunder Klassisk Fisk som Årets Fiske & Skaldyrsrestaurant, Restaurant Substans som Årets Gennembrud og Slinger Bistro som Årets Bistro/brasserie. Priserne uddeles den 25. oktober til en gallamiddag på Kurhotel Skodsborg. Se alle nomineringerne her.