Aarhus bugner af fantastiske muligheder for et lækkert måltid, men fra begyndelsen af juni er dine muligheder blevet endnu flere. Nu kan du nemlig anskaffe dig den lækreste frokost fra AANKL’s, der serverer lækre håndlavede smørrebrød – og meget mere!
Læs også: Pasta paradis i Aarhus: 4 steder du kan få fantastiske pastaretter!
Smørrebrød af bedste kvalitet til en rimelig pris
AANKL’s har netop slået dørene op i begyndelsen af juni måned, og har siden da været klar til at servere frokostmåltider til sultne aarhusianere fra deres lille hyggelige forretning på Frederiks Allé. Udover smørrebrød er også muligt at købe alt fra konditorkager, surdejsbrød, kaffe, lemonade og meget mere.
Hjørnestenen i deres arbejde ligger dog i smørrebrødet, som der virkelig bliver kælet for. Du kan vælge mellem flere varianter fra deres mangefacetterede sortiment, herunder et dejligt stykke med rullepølse, kartoffel eller laks. Alle stykker pyntes med friske råvarer fra lokale leverandører!
Forkælelsen stopper dog ikke her. Rugbrødet til smørrebrødet, surdejsbollerne samt kagerne bliver hjemmebagt hver dag, så du altid er sikret en frisk oplevelse.
Smørrebrødet kan nydes i AANKL’s indbydende lokaler, hvor der kredses om hyggen. Der sørges for god stemning med dejlig belysning, og der er altid beroligende jazzmusik i højtalerne. Derudover er det i løbet af sommeren også muligt at sidde udenfor i solens stråler og nyde et lækkert stykke smørrebrød eller hjemmebagt kage fra forretningen.
Har beskrivelserne her overtalt dig til at tage et smut forbi AANKL’s, kan vi glæde dig med, at smørrebrød kan fås for en fast lav pris på 55 kr.
En familieejet forretning: Farmors opskrifter slår aldrig fejl
ANNKL’s er et familieejet frokoststed, og der bruges derfor energi på at varetage familietraditioner. F.eks. er det ejeren, Josephines, farmor, der ligger opskrifter til de mange lækre retter. Helt tilbage fra hendes tid er opskrifterne givet videre, og er nu endt hos Josephine, der kyndigt serverer sine egne versioner af de gamle opskrifter.
Dermed giver de syltede rødløg, det lækre surdejsbrød og de hjemmebagte kager mindelser om den kvalitet, der også omgav Josephines farmors køkken. AANKL’s mad er altså traditionel, men med et twist af nyfortolkning. Det beskriver de selv som “klassisk, hyggeligt og hjemmelavet”.
Også i navnet AANKL’s er familietraditionerne til at få øje på. Navnet kommer nemlig delvist fra en historie i Josephines nærmeste familie. Josephinees dengang 6-årige datter fik en lille bamsekanin, som med det samme blev døbt ‘Onkel’. Bamsen blev i de efterfølgende år taget med overalt, blev en del af familien og lægger altså nu også navn til familieforetagendet.
Rødder i Aarhus: AANKL’s har fokus på det nære
I konceptet bag AANKL’s er lokal bæredygtighed en hjørnesten. Stedet er ejet af Aarhus-kokken Josephine Kaack, der efter mange års arbejde i og omkring Aarhus har opbygget en forkærlighed for området.
AANKL’s er derfor også placeret på en klassisk lokation på Frederiks Allé, et stenkast fra centrum. Den lokale bæredygtighed kommer til udtryk ved, at der er valgt lokale leverandører fra Aarhus og omegn.
Prikken over det lokale ‘i’, er at dobbelt-A’et i navnet er en hyldest til netop Aarhus.
Det er dog ikke kun i her i byen, du kan nyde godt af AANKL’s. Forretningen sørger nemlig også for frokostordninger i og omkring Aarhus. Så får du ikke nok af de lækre sager i privaten, kan du jo forsøge at overtale chefen til en aftale.
Du kan læse meget mere om frokostordningen, smørrebrødet og konceptet på AANKL’s hjemmeside.