CAFÉ En ny café med SU-venlige priser har set dagens lys i lokalerne på Guldsmedegade over for Emmerys, som tidligere husede fiskebutikken Kokkens Fisk og Delikatesser.
Af Mikkel T. Krogh
Den vietnamesiske Bao Nguyen har blandt andet været køkkenchef på Mefisto og kok på Restaurant Navigator, og nu kan han også skrive caféejer på CV’et. Han har netop åbnet City Cafe i Guldsmedgade i lokalerne, hvor han har drevet fiskehandlen Kokkens Fisk og Delikatesser i otte år.
”Jeg har altid haft en drøm om at egen restaurant, og samtidig var det på tide, at der skete noget nyt med fiskebutikken. Derfor har jeg åbnet City Café, hvor man kan spise ude i hyggelige omgivelser til rimelige priser. Vi serverer både dansk og fransk mad, og vi laver maden fra bunden, så vi kan stå inde for det,” siger Bao Nguyen.
Ikke kun fisk
Byens nye café serverer dansk mad til frokost og franskinspireret mad om aftenen, ligesom det er muligt at købe takeaway. Fisk og skaldyr er fortsat i fokus med stjerneskud, fiskefrikadeller, fiskesuppe og fish’n chips på menukortet, men det er også muligt at sætte tænderne i klassiske retter som oksefilet, perlehøne, pariserbøf og omelet.
”Efter ønske fra mange stamkunder i fiskebutikken fortsætter jeg også med at sælge en række af de fiskedelikatesser, som vi solgte i fiskebutikken. Desuden satser vi på mad ud af huset som buffeter,” siger Bao Nguyen.
Frokostretterne starter ved 55 kroner for rugbrød med marineret sild, og om aftenen koster tre retter 295 kroner. Åbningstilbuddet frem til november lyder på tre retter for 200 kroner fra kl. 17-21. Bao Nguyen blev udlært i 2005 på Hotel Vægtergården ved Ebeltoft og er i øvrigt opvokset i Herning, efter han kom til Danmark som femårig.
Læs guide: 5 oversete caféer i Aarhus
Læs artikel: Ny café med brætspil til kaffen
Læs artikel: Stuen th er Trøjborgs nye café
SPECS
City Café
Guldsmedgade 17
8000 Aarhus C
Foto: City Café