Foto: La Cabra.

La Cabra nomineret til kaffe-Oscar

KAFFEBAR Aarhusiansk kaffebar er nomineret til en amerikansk Sprudgie Award, der er kaffeverdenens svar på Oscarstatuetten.

Af Mikkel T. Krogh

Den aarhusianske kaffebar og kafferisteri La Cabra i Latinerkvarteret er som det eneste danske kafferisteri nomineret til en pris i den amerikanske prisuddeling The Sprudgie Award 2015.

Prisuddelingen er kaffeverdenens svar på filmenes Oscar-uddeling, og La Cabra er nomineret til en pris i kategorien Nicest Package, som hylder designet af kaffens emballage. Aarhusianerne er i kategorien oppe mod kafferisterier fra Berlin, New York, Durham i North Carolina og Kraljevo i Serbien.

“Det betyder rigtigt meget for os, at vi er nomineret til en Sprudgie Award. Det er især amerikanske kafferisterier, der plejer at blive nomineret, og det gør jo kun glæden større,” siger ejer Esben Piper fra La Cabra.

Stor vægt på design
Den aarhusianske kaffebar har siden 2013 haft eget kafferisteri i kælderen, hvor der ristes bønner til brug i kaffebaren og salg til private og virksomheder via blandt andet en webshop. Siden starten har netop emballagen været vigtig for La Cabra.

“Indholdet er naturligvis det vigtigste, men vi er ikke blinde for, at kaffens emballage skal afspejle den kvalitet, som kaffen har. Derfor har vi fra dag ét lagt stor vægt på at skabe et enkelt design i en skandinavisk stil, der signalerer høj kvalitet, og som har de rette informationer til kunderne,” siger Esben Piper.

Vinderen af prisen offentliggøres i den første uge af januar 2016. La Cabras emballage er designet af kaffebarens rister Mikkel Selmer og Christian Forman fra designfirmaet Anorak Denmark. Det er i øvrigt ikke uvant for La Cabra at vinde internationale priser. Alene i år har kaffebarens baristaer vundet baristamesterskaber i Australien, Østrig og Tjekkiet.

Læs guide: 5 kaffebarer med killerskills
Læs guide: 5 hotte kakaosteder i Aarhus
Læs artikel: Kaffebaren RS28 åbner i Ryesgade