Nannas uddannelse er et mix af mad, naturvidenskab og masser af praktisk erfaring

Annonce ~ Koblingen af naturvidenskabelig teori og praksis var afgørende for Nanna Zacho Frank Mogensen, da hun søgte ind på professionsbacheloren i fødevareteknologi og applikation hos Erhvervsakademi Aarhus.

Lige nu sidder tusindvis af danske unge med overvejelser om, hvilken uddannelse der er den rigtige for dem. Måske er du én af dem? Det var Nanna Zacho Frank Mogensen for få år siden. 

Først begyndte hun på en naturvidenskabelig universitetsuddannelse, men fandt hurtigt ud af, at hun manglede et praktisk element i undervisningen. Derfor søgte hun i stedet ind på professionsbacheloren i fødevareteknologi og applikation hos Erhvervsakademi Aarhus.

”Her er det naturvidenskabelige i fokus, men på en konkret frem for abstrakt måde. Jeg vil gerne lære at bruge de naturvidenskabelige formler – ikke bare have dem smidt i hovedet,” siger Nanna Zacho Frank Mogensen.

Lære frem for huske

I dag er hun 23 år og studerer på 4. semester på bacheloruddannelsen fødevareteknologi og applikation, der tager 3,5 år i alt.

På uddannelsen lærer hun for eksempel at vurdere fødevareprodukters smag, konsistens, holdbarhed og næringsværdi, hun fordyber sig i fødevareproduktion og -udvikling i lyset af bæredygtighed og etik, og hun bliver trænet i at tænke innovativt, så hun selv kan udvikle fremtidens fødevarer.

Indtil videre har Nanna Zacho Frank Mogensen og hendes medstuderende blandt andet haft fag om mikrobiologi, bioteknologi, produktions- og kvalitetsstyring samt lovgivning.

”I løbet af et semester har vi først teoriundervisning og derefter praksisundervisning, hvor vi så bruger den teori, vi har lært. Det er virkelig fedt. Det er ikke bare en underviser, der snakker, men du står selv med det i hænderne, og så hænger det bedre fast, synes jeg. Det handler mere om at lære end om at huske,” forklarer Nanna Zacho Frank Mogensen.

Eget ølbryg til fredagsbaren

Undervisningen på fødevareteknologi og applikation foregår på faste hold, og det er kun en fordel, mener Nanna Zacho Frank Mogensen.

”Det er altid de samme mennesker, du har undervisning med, så det sociale fungerer hurtigt rigtig godt,” fortæller hun.

På Erhvervsakademi Aarhus har de studerende desuden mulighed for at tage et ølbrygningskursus – og øllet, de brygger, kan de efterfølgende drikke i fredagsbaren, Fortyndingen, som ligger dør om dør med skolens bryggeri.

Relevant praktik

På uddannelsens 5. semester skal alle studerende i praktik, hvor de prøver kræfter med det, de har lært, i en relevant virksomhed.  

”Du kan komme i praktik hos alt, der har med fødevareproduktion at gøre, lige fra at arbejde for fødevarevirksomheden Läntmannen til Arla,” fortæller Nanna Zacho Frank Mogensen.

Selv har hun en aftale med andelsselskabet KMC, der udvikler og producerer kartoffelbaserede ingredienser til fødevarer og andre forbrugerprodukter.

Fødevarer berører alle

På sigt håber Nanna Zacho Frank Mogensen at kunne bruge sin uddannelse til at arbejde inden for blandt andet fødevareudvikling og kvalitetssikring.

”Det må meget gerne være mere hands on end kontorarbejde,” ler hun og slutter:  

”Det bliver megaspændende at kunne arbejde med et område som fødevarer, for det er jo noget, der berører alle mennesker hver eneste dag.”

Gastronomi

Se alle