Dauphine-stiftere klar med nyt madkoncept

Dauphine-stiftere klar med nyt madkoncept

af -
Foto: Pixabay Images

De oprindelige stiftere af Restaurant Dauphine på Frederiksgade er klar med et nyt madkoncept i Aarhus.

Selvom du allerede har besøgt byens nye madmarked Aarhus Central Food Market i weekenden, har du endnu ikke set og smagt alt. I næste uge åbner der en ny madbod, og det er stifterne af den klassiske Restaurant Dauphine, der står bag.

Helle Rasmussen og Henrik Christensen, der i sin tid var med til at opstarte den franske Restaurant Dauphine på Frederiksgade, åbner onsdag den 12. oktober madboden The Plate på madmarkedet. Her er kammuslingerne og foie grasen skiftet ud til fordel for et nyt tapas-inspireret koncept.

“Tapas har altid været vores store passion, men med markedsboden hos Aarhus Central Food Market fik vi lyst til at udvide, udfordre og udvikle den klassiske forestilling om tapas. Sådan opstod idéen til The Plate, som er et madkoncept, der samler alle de forskellige kompositioner af smagsdele og strukturer og dermed giver gæsten en helt unik smagsoplevelse,” fortæller Henrik Christensen.

Sæsonvarer og hyppige udskiftninger
The Plate stræber indgående efter at inkorporere både sødt, sprødt, surt og salt i serveringerne, der enten kan fås som takeaway eller spises ved boden. Retterne tilpasses efter sæson, råvarerne er altid friske, og menuen udskiftes så hyppigt, at gæsterne ikke vil komme til at sætte tænderne i de samme smagskombinationer to gange.

”Vi er nysgerrige efter at eksperimentere og skabe nye smagsoplevelser. Vi tør at tage skridtet videre i måden, vi tænker på mad og på gæsternes madoplevelser, og vi glæder os rigtig meget til at åbne til oktober,” siger Henrik Christensen.

The Plate åbner på Aarhus Central Food Market onsdag den 12. oktober klokken 12. Dauphine har siden 1996 serveret franskinspireret mad fra køkkenet på Frederiksgade og er blandt de 42 Aarhus-restauranter, der er med i restaurantguiden White Guide 2016.

Marie Larsen
Journalist på Smag Aarhus. Kæmpe dessertentusiast. Kan selv i søvne redegøre for, hvad desserten stod på under besøget på en given restaurant for år tilbage (det kniber dog ofte med at huske de salte retter). Desuden cand.mag, tidligere underviser og glad fritidsbager.