Foto: Restaurant Mejeriet.

Ny gourmetrestaurant scorer topkarakter

Nyåbnet gourmetrestaurant syd for Aarhus scorer seks stjerner i ny anmeldelse.

I foråret solgte ejerne Søren Jacobsen og William Jørgensen fra Restaurant Gastromé på Rosensgade deres anden restaurant Det Gamle Mejeri i Mårslet syd for Aarhus. Ind kom topkokken Allan Poulsen, som sammen med partneren Martin Lemvig omdøbte den landlige restaurant til Mejeriet. Nu kan de nye ejere høste frugten af indsatsen med seks flotte stjerner i Jyllands-Posten.

“Det kører for Aarhus som aldrig før på det kulinariske område. Nu slutter endnu en restaurant sig til toppen. Kokkene sprudler i køkkenet på Mejeriet på Vilhelmsborg, og tjenerne følger med. Det giver seks stjerner,” skriver Jyllands-Postens madanmelder Tina Bryld i sin anmeldelse.

Den store udrulning
Anmelderen og hendes ledsager fik under besøget den store udrulning i form af menuen ”En aften på Mejeriet”, der består af champagne, snacks, kaviar, en otte retters menu, vinmenu, kaffe, te, sødt og avec til 1.995 kroner per næse.

De satte blandt andet tænder i hummerklo og heltrogn, en saftig kammusling med muslingerogn, pighvar med persille og persillerødder og gråand med citrontimian, jordskokker og rødvinssovs. En særlig delikatesse vakte også interesse hos anmelderen, nemlig noget så usædvanligt som flæskesvær røget over hestepærer (!).

Michelin burde kigge forbi
Maden og oplevelsen var ifølge anmelderen i så høj klasse, at Mejeriet burde få en plads i den næste udgave af Michelin-guiden, der udkommer i februar 2017. Lige har de tre Aarhus-restauranter Frederikshøj, Gastromé og Substans hver en stjerne i den franske guide.

“Helt ærligt – Michelin-anmelderen burde nok tage en tur forbi hestegården i forbindelse med næste års udnævnelse af byens stjernerestauranter,” slutter anmelderen.

Læs hele anmeldelsen i Jyllands-Posten her.