Foto: Frederikshøj

Fire Aarhus-restauranter får Michelin-stjerner

Den franske Michelin-guide har uddelt stjerner til fire restauranter i Aarhus.

Efter lang tids spænding er de franske Michelin-stjerner endelig landet i Aarhus. Den største overraskelse var, at den anmelderroste Restaurant Domestic i Mejlgade fik en stjerne af guiden. Derudover beholdt de tre restauranter Frederikshøj, Substans og Gastromé hver især den ene stjerne, som de har haft de seneste to år.

Med andre ord fik de sønderjyske brødre Lasse og Michael Koch på Restaurant Koch på Aarhus Havn ikke den stjerne, den blev spået af nogle. Den ambitiøse køkkenchef Wassim Hallal på Frederikshøj må også kigge langt efter stjerne nummer to.

Gastromé: Beærede over at beholde stjerne
Hos Gastromé på Rosensgade er ejerne Søren Jakobsen og William Jørgensen glade for at beholde den stjerne, de har haft siden 2015.

“Vi har arbejdet stenhårdt for at få stjernen og ikke mindst beholde den, og vi er meget beærede over at det er lykkedes for os endnu en gang. Sidste år var vi ret nervøse og vidste ikke hvad der ville ske, men sådan er det ikke denne gang. Selvfølgelig kan vi mærke det i maven, men det er en meget mere rolig fornemmelse nu,” siger Søren Jakobsen.

Talentfulde på Domestic
Fra Domestic var de to medejere Morten Frølich Rastad og Christoffer Norton taget turen til Vasa Teatret i Stockholm for at modtage hyldesten på scenen.

“Her er endnu en stjerne at tilføje i Aarhus. Disse kokke er to af de fire ejere, og deres erfaring viser virkeligt, hvad de har på tallerkenen. Inspektørerne siger, at I er virkeligt talentfulde, og vi ser frem til at følge jer fremover,” lød begrundelsen fra værten til de to kokke for stjernen.

Restaurant Domestic åbnede forrige år og har siden modtaget femstjernede anmeldelser i Børsen, Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og Aarhus Stiftstidende.

Fem kriterier
En stjerne i Michelin-guiden betyder, at det er en “rigtig god restaurant i sin kategori”. To stjerner betyder ifølge guiden, at restauranten er “en omvej værd”. Tre stjerner i Guide Michelin betyder, at en restaurant er “værd at rejse efter”.

Michelin-stjerner bedømmer maden og gives ud fra fem kriterier: 1. Kvaliteten på råvarerne, 2. “Håndværket” i form af smagen og tilberedningen, 3. “Personligheden” i form af kokkens udtryk, 4. Er der noget for pengene og 5. Kvaliteten over tid. Bib Gourmand gives til restauranter med god mad til rimelige priser.

I alt 22 danske restauranter fik Michelin-stjerner i 2017. Geranium i København fik tre stjerner, Noma og AOC i København fik to stjerner, og 13 restauranter i København fik en stjerne. Derudover fik Henne Kirkeby Kro i Vestjylland, Frederiksminde i Præstø og Kadeau på Bornholm hver en stjerne.

Se hele listen her.