Guide: 6 himmelske hindbærsnitter i Aarhus

Guide: 6 himmelske hindbærsnitter i Aarhus

af -
Foto: Moccacity

GUIDE: Der er mange grunde til, at Aarhus bliver kaldt for Smilets By: Én af dem er, at det vrimler med steder med henrivende hindbærsnitter. Vi har samlet seks gode bud her.

Den legendariske snitte
Moccacity, Gammel Munkegade 19, 8000 Aarhus C

Der bliver ikke gået stille med dørene, når Moccacity omtaler stedets egne hindbærsnitter: Faktisk kalder caféen dem både for legendariske og verdens bedste! Det ér da også nogle ualmindeligt gode snitter, der bliver serveret hos den lille, hyggelige café på Gammel Munkegade, som er den perfekte midtbyoase, når stængerne er blevet trætte. Moccacity bager hindbærsnitterne fra bunden med økologisk mel, og caféen har et stort fokus på ordentlige råvarer. Snitterne med hindbærfyld koster 28 kroner, hvis du bliver og nyder kagen i caféen, og napper du den med to go, kan du nøjes med 25 kroner. Skulle du blive tørstig efter at have nydt en af de hjertebelagte hindbærsnitter, kan du med ro i sindet nyde Moccacitys gode kaffe, som er brygget på fairtrade-bønner, og hvis du er mere sulten – eller har brug for at lægge en bund inden, du kaster dig over snitten – så langer ejer Ulla Dahl også skønne sandwich over disken.

Fra København med hindbærherlighed
Lagkagehuset, M. P. Bruunsgade 34, 8000 Aarhus C

Selvom Lagkagehusets første butik havde hjemme i København, sælger bagerkæden stadig en af Aarhus’ bedste hindbærsnitter! Kaffepausens absolutte favorit koster 19 kroner, er belagt med hvid glasur og frysetørret hindbær, og så har den en dejlig intens smag og går perfekt sammen med en kop kaffe fra Lagkagehusets helt egen kaffeblend. Eller måske en kop varm kakao, lavet på belgisk chokolade? Får du dårlig samvittighed over at mæske dig alene, så nup et par kager med hjem til familien fra Lagkagehusets store udvalg, og står menuen på mad frem for kage, har bageriet også et godt udvalg: Rugboller, rugbrød, skyr med rabarberkompot, forskellige sandwich, velkomponerede salater og friskpresset juice. Mums! Med sin placering på travle M.P. Bruuns Gade, har Lagkagehuset desuden den helt rigtige placering til et break midt på dagen eller efter fyraften, når kagetrangen for alvor kommer over dig.

Trøjborg-bagerens variant
Fru Nielsens Bageri, Tordenskjoldsgade 18, 8200 Aarhus N

Med sin placering på bakkede Trøjborg kan Fru Nielsens Bageri på Tordenskjoldsgade næsten skue udover byen. Dén udsigt kan du også nyde godt af, når du træder ud af det lille bageri med din hindbærsnitte i lappen. Snitten er en klassisk hindbærsnitte med sin sprøde dej og cremede hindbærsyltetøj, og den er en aldeles fortryllende kage, som hører til i den absolutte topklasse – og med en pris på 13 kroner er den samtidig guidens billigste! Fru Nielsens Bageri sælger også frisklavet sandwich og pastasalater til 42 kroner, så du går næppe sulten derfra, selvom du skulle få lyst til andet end kage. Vi anbefaler, at du tager de indkøbte lækkerier med hen til et af de mange gode spots på Trøjborg – for eksempel Udsigten over Aarhus Ø i Risskov eller stranden Den Permanente, som ligger tæt ved bageriet. Fru Nielsens Bageri leverer desuden kager til Klubhæftets Kaffebar på Nørre Allé, hvis din vej skulle gå forbi midtbyen.

Snitten fra kaffebaren
La Cabra, Graven 20, 8000 Aarhus C

Aarhus har mange fine små gader og afkroge, og det er netop i hyggelige Graven, at du finder en hindbærsnitte af virkelig god kvalitet. La Cabra i Latinerkvarteret blev kåret til byens bedste kaffebar i Smag Aarhus’ afstemning, men kaffen er altså ikke det eneste punkt, hvor kaffebaren, risteriet og bageriet er ret suveræn: La Cabras udsøgte hindbærsnitte har nemlig et lækkert, tykt lag glasur og er ikke kun rund i smagen, men også i formen. Den koster 20 kroner, og vi anbefaler, at du nyder den med en god kop kaffe til! La Cabra serverer flere kager end kun hindbærsnitter, så prøv også gerne den dejligt svampede brownie eller en af bageriets chocolate chip cookies. Mums! Selve bageriet ligger i kælderen under den lille café, og det er herfra magien starter, og de lækre hindbærsnitter fødes. Efter kagepausen kan du med fordel spadsere rundt i det hyggelige Latinerkvarter eller bare tage en timeout i hjertet af Aarhus.

Mors klassiker 
Mor Anna, Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Hos Mor Anna i Mejlgade er den vigtigste ingrediens tid. Det skriver bageriet i hvert fald på sin hjemmeside, og det er da også tydeligt, at der i den lille butik i Mejlgade er styr på håndværket. Hos Mor Anna er hindbærsnitten en del af bageriets dna, og det kan du sagtens smage: Der er nemlig ikke noget at sætte fingeren på, når du sætter tænderne i snitten! Kagen bestående af sprød mørdej, syltetøj og glasur, og den koster kun 15 kroner, så du kan lige så godt nappe en til det andet ben, nu du alligevel er i gang. Ifølge bageriet selv bliver hindbærsnitterne bagt uden smarte fiduser, og Mor Anna bruger desuden kun økologisk og almindeligt mel til kagerne. Er du sulten efter mere, så prøv en af bageriets andre kager eller sandwich – mums! Alt hos Mor Anna bliver bagt i specialbyggede stenovne, hvorfra bageriet blandt andet leverer kager og brød til Café Casablanca og Sjette Frederiks Kro.

Hindbærbrødet fra Den Gamle By
Bagerforretningen i Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Butikken er indrettet som i 1885, og bagerfruen bag disken kalder kagen for hindbærbrød og ikke hindbærsnitter: Bageren i Algade i Den Gamle By fungerer ikke kun som museum, men serverer faktisk også en af de bedste hindbærsnitter i Aarhus bagt på en opskrift fra før 1900-tallet. Og så er kage jo altid en rigtig god undskyldning for en lille pause efter et par timer i en af Aarhus’ mest populære turistattraktioner. Så snart du sætter tænderne i snitten, opdager du, at Den Gamle Bys kombination af mørdej og syltetøj går op i en højere enhed, så bageren i Algade er bestemt et besøg værd, når du udforsker Aarhus’ gamle gader. Er du i humør til mere end hindbærbrødet, så anbefaler vi bagerens vaniljekranse, som er et populært valg hele året rundt – også i de lune måneder! Både hindbærbrød og vaniljekrans kan tages med to go i Den Gamle By, så du kan nyde både kultur og kage på samme tid.

Philip Selmann
Skribent. Har en ph.d. i at spise lasagne og er generelt glad for det italienske køkken. Oliven er mit kryptonit. Studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.