UDNÆVNELSE Stjernekokken Wassim Hallal fra Frederikshøj er netop blevet udnævnt som ambassadør for gastronomien i Midtjylland. Det sker som led i, at Aarhus bliver kulturby i 2017.
Af Mikkel T. Krogh
Wassim Hallal indkasserede som bekendt en velfortjent Michelin-stjerne tidligere på året, og nu kan den aarhusianske kok også smykke sig med en titel som ambassadør for gastronomien i Midtjylland. Det sker i forbindelse med, at Aarhus og Midtjylland netop har tildelt titlen som Europæisk Region for Gastronomi 2017 på en EU-konference i Milano i Italien.
”Vores regionale gastronomi er kendetegnet ved, at man så vidt muligt bruger lokale råvarer. Vi har fantastiske hummere og krabber i bugten, spændende urter i skoven og sublime grøntsager på lokale gårde. Det er enestående, at vi har så mange muligheder for at hente friske råvarer af super kvalitet i regionens egen køkkenhave,” siger Wassim Hallal i en pressemeddelelse.
Dansk mad er en stærk tradition
Udnævnelsen af Aarhus og Midtjylland som Europæisk Region for Gastronomi 2017 ske som led i, at Aarhus i 2017 bliver europæisk kulturhovedstad.
”I Danmark er maden en del af en stærk tradition, og i programmet for Europæisk Kulturhovedstad bliver gastronomi et stort tema. Fødevarer spiller en væsentlig rolle, når det handler om at forbinde byen med landsbyen og vores land med resten af verden,” siger direktør Rebecca Matthews fra Aarhus 2017.
De første europæiske regioner, der er blevet udpeget til Europæisk Region for Gastronomi, er Catalonien i Spanien og Minho i Portugal, som begge bærer titlen i 2016.
Læs artikel: Hæder til Aarhus-restauranter
Læs artikel: Aarhus-restaurant løb med feel good-pris
Læs artikel: Den bedste restaurant sidste år var…
Foto: Frederikshøj