Wassim satser på smørrebrød

Wassim satser på smørrebrød

af -
Foto: Frederikshøj

TAKEAWAY Den anmelderroste kok Wassim Hallal fra gourmetrestauranten Frederikshøj på Oddervej har netop meldt ud, at han siger farvel til sin tjans som forpagter af Molskroen og starter en ny smørrebrødsbutik i Aarhus C. Navnet bliver F Høj, og beliggenheden bliver et ledigt butikslokale på hjørnet af Grønnegade og Åboulevarden.

Lokalet har tidligere huset et salgskontor for havnebyggeriet Lighthouse og kommer til at få enkelte borde, men ellers primært vil sælge mad ud af huset til private og firmaer. Ifølge pressematerialet kommer sortimentet til at bestå af såkaldt innovativt smørrebrød, kaffe og konditorkager

”Det handler om at lave noget, der lever op til Frederikshøjs standard, men som samtidig er afslappet og taler til både den kvalitetsbevidste frokostgæst og gæster, der sætter pris på god kaffe og konditorkunst,” fortæller Wassim Hallal i en pressemeddelelse.

Vi havde ikke lige set det komme, at byens førende gourmetkok ville starte sin egen takeawayforretning. Men vi er omvendt ikke et sekund i tvivl om, at kvaliteten bliver i top. Lige siden sin tid som køkkenchef på den daværende Restaurant WH i Trige er Wassim Hallal gået all in på alle sine projekter. Hans stringente stil og store kontrol med selv de mindste detaljer efterlader ingen plads til halve løsninger, og af samme grund gætter vi på priser i den absolut høje ende.

Derudover er det selvsagt ærgerligt for Molskroen, at den ambitiøse kok siger farvel til Djursland. På kun halvandet år har han fået genrejst badehotellet uden for Ebeltoft efter nogle års misrøgt, så det i dag er i den gastronomiske superliga i Østjylland på linje med netop Frederikshøj og Varna Palæet. Vi håber på at afløseren, kokkekoryfæet Michel Michaud, kan løfte arven på Molskroen.

SPECS
F Høj
Grønnegade 2
8000 Aarhus C

Foto: Restaurant Frederikshøj

Disclaimer: Artiklen er baseret på informationer fra pressemeddelse fra F Høj

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.