Foto: Restaurant Pihlkjær

Redaktionens bedste madoplevelser

RESTAURANT På Smag Aarhus har vi løbet af 2014 gjort vores ypperste for at følge med i, hvad der er sket på den aarhusianske gourmetscene. Her får du vores bedste oplevelser fra året.

Nostalgisk nossespark på TGV
Lasse Jakobsen, madanmelder
Årets bedste restaurantoplevelse gav mig et nostalgisk nossespark af dimensioner. Et af mine personlige favoritsteder har altid været TGV Café, og på et besøg en sen efterårsaften var en del af deres sæsoninspirerede månedsmenu en dessert bestående af en rødvinspocheret pære med karamelcreme i midten og en lækker vaniljeis ’on the side’. Pæren bragte mig tilbage til mit første møde med denne klassiske ret, hvor jeg var efterladt i chok over denne type velsmag. TGV’s moderne fortolkning var fænomenal og jeg beder til, at retten får comeback i det nye år!

Solrig sommeraften på Frøken Koch
Karen Westberg, journalist
Min absolut bedste oplevelse var, da min fødselsdag blev fejret på Frøken Koch en solrig sommeraften i august. Med udsigt fra terrassen over den gamle lystbådehavn i Aarhus fik vi serveret traditionel dansk mad med et twist. Over en kølig flaske hvidvin nød vi bl.a. en hovedret bestående af svineskank med skysovs og til dessert citronfromage med saltet karamel. Maden var i top, betjeningen var beleven, og det hele medvirkede til, at det var en oplevelse, som ikke vil gå i glemmebogen. Det var dansk sommer, når den er bedst.

Weltklasse-fisk på Pihlkjær
Marie Larsen, madanmelder
Jeg har været på mange gode restaurantbesøg i 2014, men Restaurant Pihlkjær var min bedste madoplevelse. Jeg fik serveret fisk i alle mulige afskygninger, og de var tilberedt skarpt og serveret på flotteste vis. Netop fisk er en svær råvare, men den kan gøres ufattelig lækker, hvis man er kreativ og kan sit håndværk. Hos Pihlkjær fik jeg virkeligt syn for sagen, og hvor er det fantastisk at have muligheden for at tage ud og få weltklasse-fisk, når ens eget køkken ikke formår at diske op med det. Pihlkjær er uden tvivl Aarhus’ bedste fiskerestaurant. Hurra for et kæmpe omega 3-boost og en suveræn oplevelse!

Sublim service på St. Pauls Apothek
Nicolai Aarkrog, marketingansvarlig
Af de aarhusianske restauranter, som jeg besøgte i 2014, var der specielt en, der skiller sig ud: St. Pauls Apothek på Jægergårdsgade. Ved vores besøg serverede de ekstravagante cocktails glimrende afstemt til vores menu, og specielt hovedretten med et lokalt stykke oksekød sidder fast i min erindring. Selvom der var propfyldt en lørdag aften, formåede de at yde en service ud over det sædvanlige. Med den intense konkurrence, der er på den gastronomiske scene i Aarhus, er sublim service et af de vigtigste elementer i en god restaurantoplevelse. Godt gået!

Fantastisk stemning på Møf
Mikkel T. Krogh, redaktør 
Selvom den nystartede Gastromé i Rosensgade er i tæt konkurrence, må prisen for den bedste restaurantoplevelse i årets løb tilfalde det seje power couple Kristine og Michell på Restaurant Møf. Jeg har besøgt den lille restaurant på Vesterbro Torv to gange, og begge gange har stemningen været helt fantastisk. Det er svært at sige præcist hvorfor, men man føler sig bare virkeligt velkommen. JP Aarhus kaldte Møf for et hjertested, og det er lige, hvad det er. Derudover sidder gastronomien lige i skabet, den funky indretning er det tætteste, vi kommer på New York i Aarhus, og priserne er meget rimelige. Godkendt!

Kulmule uden for Aarhus
Lisa Nordbo Fiil, journalist
Den restaurantoplevelse, jeg bedst husker fra 2014, fandt faktisk sted uden for Aarhus og Østjylland, nærmere bestemt på Henne Kirkeby Kro. Her spiste jeg frokost med min far i anledning af, at han ikke ville kunne nyde mad på samme måde fremadrettet, da han skulle i gang med strålebehandling af halsen. Vi tog derfor turen til Vestjylland for at spise frokost, og sikken frokost: Bisque med kulmule til forret, steak au poivre og hjemmelavet is med frugtkompot fra restaurantens egen køkkenhave. Selvom det inkluderer en lille køretur uden for Aarhus, er det bestemt ikke sidste gang, jeg er på Henne Kirkeby Kro.