RESTAURANT Den anmelderroste sushirestaurant Sota Sushi Bar i Vestergade flytter til større lokaler på den anden side af vejen og udvider med en 8 retters-menu baseret på sæsonens råvarer.
Af Mikkel T. Krogh
Konceptet er stadig japansk, og kvaliteten er fortsat i top. Men rammerne bliver nogle helt andre, når Sota Sushi Bar i Vestergade den 15. august flytter over på den anden side af gaden til lokalerne, hvor den italienske restaurant Al Dente tidligere havde til huse.
”Vi flytter til større lokaler for at kunne indfri nogle ambitioner, som vores nuværende køkken ikke tillader. For eksempel vil vi gerne have mere fokus på dessertdelen og opgradere vores grillsektion. Samtidig vil gæsterne opleve, at der bliver bedre plads omkring bordene, og at akustikken bliver bedre,” siger medejer Tam Phan fra Sota Sushi Bar.
De nye lokaler er 200 kvadratmeter større end de gamle, hvilket gør det muligt at have op mod 100 spisende gæster, hvor der er plads til 65 gæster i dag.
Omakase på menuen
Det er ikke kun de fysiske rammer, der ændrer sig for den aarhusianske sushirestaurant, som Aarhus Stiftstidende for nyligt beskrev som ”Aarhus bedste sushisted”. Også menukortet får en overhaling og får fremover en 8 retters-menu.
”Fremover vil vi tilbyde en såkaldt omakase-menu. Omakase er japansk og betyder groft oversat chef’s choice. Menuen indebærer, at vores køkken kreerer 8 retter med sæsonens råvarer inden for både den rå og varme del af det japanske køkken. Retterne kan variere fra gæst til gæst, og dermed bliver det en tillidserklæring til køkkenet at bestille omakase,” siger Tam Phan.
Sota Sushi Bar åbnede tilbage i 2009 under ledelse af Tam Phan og Son Trinh, der begge har fået deres uddannelse på en sushiskole i Californien. Senest har restauranten ved årsskiftet åbnet en aflægger i Banegårdsgade i form af sushibaren SOTA, der især har fokus på takeaway.
Læs guide: 5 spitze sushisteder i Aarhus
Læs artikel: Ny sushibar med russisk tvist
Læs artikel: Ny sushibar med god samvittighed
Foto: Sota Sushi Bar