Sponsoreret indhold
Drømmer du om at skabe dine helt egne unikke kager – småkager og tørkager såvel som pundkager og chokoladekager? Så har du behov for de rette råvarer og ditto bageudstyr.
Det er altid en stor fordel at sætte sig grundigt ind i hvad de forskellige typer bagværk kræver inden man kaster sig ud i bagningens svære kunst. Samtidig er det vigtigt at du følger opskriften til punkt og prikke.
Når man bager, er der ikke noget der hedder ”på slump”. Og du bør altid være opmærksom på både ovnens temperatur og bagetiden.
Hvilke typer bageudstyr skal jeg anskaffe?
Først og fremmest bør du dog finde det rette bageudstyr. Når du bager brød, har du sjældent brug for meget andet og mere end et dejfad, en god røreske, en bageplade med bagepapir og så selvfølgelig oven i dit køkken.
Når det handler om at bage kager, er det dog en helt anden snak. Til muffins og cupcakes skal du anskaffe særlige forme, som giver de små søde kager deres særlige facon. De fleste typer småkager kræver udstikkerforme, eventuelt i forskellige udformninger som for eksempel cirkler, stjerner eller figurer. Du kan få brug for en såkaldt klejnespore, hvis dine småkager skal have en flot, rillet kant.
Til større kager findes forskellige typer forme. Du finder både rektangulære forme og så de runde springforme, som fås med slip let belægning på indersiden så dejen ikke klæber eller brænder sig fast til formen.
Du kan med fordel investere i en god røremaskine, hvis du ikke har én i forvejen. Og foruden bageplade, bagepapir og dejskraber skal du have fat på andre artikler i småtingsafdelingen så som sprøjteposer med forskellige mundstykker, såfremt du ønsker at pynte dine færdige kager med glasur, flødeskum eller lignende.
Hvilke ingredienser skal jeg bruge når jeg vil bage en lækker kage?
Kager er mange ting, men blandt grundingredienserne finder du mel, sukker, bagepulver, natron og æg. Hvis du ønsker at bage en chokoladekage, eller gerne vil pynte din honningkage med et tykt lag overtrækschokolade, handler det om at vælge det rette produkt.
Her kan du med stor fordel vælge Callebaut chokolade, som er et af de mest anvendte chokolade mærker inden for bagekunsten. Såvel dommere som deltagere i Den Store Bagedyst sværger til Callebaut chokolade, lige som mærket er vidt udbredt blandt professionelle bagere og konditorer verden over.
Du kan finde et stort og varieret udvalg af produkter fra Callebaut chokolade på Bagebixen.dk