Sansemedicin på Sct. Pauls Apothek

BILLEDREPORTAGE St. Pauls Apothek havde for nylig besøg af bartender Antonio Lai, der sammen med køkkenchef Rene Hansen skabte en dosis gastronomisk medicin til alle sanser. 

Af Lasse Jakobsen

Vi var for nylig inviteret til arrangementet Hong Kong Deluxe Dinner, hvor kokkene på St. Pauls Apothek sammen med den eksperimenterede Hong Kong-bartender Antonio Lai ville udfordre og gentænke måden, vi drikker cocktails på. Og det kan vi roligt konkludere, at de gjorde denne aften.

Antonio Lai kommer fra cocktailbaren Quinary, der ligger på top 50-listen over verdens bedste cocktailbarer. Han har udviklet en såkaldt multisensorisk og molekylær cocktailfilosofi, hvor alle sanser bringes i spil. Sammen med køkkenchef Rene Hansen skabte han en unik gourmetoplevelse, hvor futuristiske og innovative drinks blev sat sammen med en gennemført asiatisk menu.

Under middagen duftede vi røg, følte skum, smagte flydende skumfiduser og hørte Jørgen Leths stemme i toilethøjtalerne. Det lyder syret, og det var det også, men serveringerne smagte fremragende og de mange cocktails sendte os hjem halvbeduggede og sansemættede. Tak for medicinen!

I galleriet nedenfor kan du se billeder og læse mere om de mange syrede serveringer. Klik på galleriet for at se billederne i stor størrelse og læse billedteksterne.

Disclaimer: Smag Aarhus var inviteret af St. Pauls Apothek. Restauranten har haft mulighed for at rette faktuelle fejl i artiklen, men har ikke haft indflydelse på vinkling, ordlyd eller vurderinger.