Klassiske kager med et twist hitter hos aarhusianerne, viser vores lille rundspørge.
Vi har taget temperaturen hos byens bagere og caféer og spurgt: Hvad er hot-hot hos kunderne lige nu? Læs med og find ud af, om din favoritkage topper listerne.
Småkagehuset: Mini-kager tager kegler
Hos det lille Småkagehuset på Frederiks Allé, hvor det erfarne ejerpar Hanne og Steen Jensen står bag disken, er klassiske kager i høj kurs. Og meget lig bageriets navn er det især miniudgaver af kagerne, som hitter hos kunderne. Det gælder alt lige fra kransekage og hindbærsnitter til napoleonshatte og Sarah Bernhardt.
“Kunderne er glade og positive over for vores koncept med at lave lidt ældre kagetyper. Det er simple kager, der er mest populære hos os. Det ser ud til, at mange kunder har fået nok af chili, lakrids og havtorn, de vil hellere have nogle mere almindelige kager igen,” siger medejer Steen Jensen.
Hos Sofies Forældre: Krydret æbletærte vinder
I Frederiksgade indbyder bløde mormormøbler til indendørs hygge på kaffesalonen Hos Sofies Forældre. Det er da også en klassisk dansk efterårskage, som er mest populært her. Dog med varme toner fra de sydlige himmelstrøg.
“Siden vi åbnede for snart ti år siden, har vi haft en Æbletærte Normandie i kagemontren. Den adskiller sig fra den traditionelle danske æbletærte ved at indeholde rosiner og være mere krydret. Serveret lun med creme fraiche eller flødeskum er den lige sagen. Ellers er vores forskellige lagkager også meget populære,” siger medejer Ninna Lindblad Ottzen.
Moccacity: Hindbærsnitter er bestseller
Går du en tur gennem den lille hyggelige Gl. Munkegade, har du helt sikkert set Moccacitys indbydende skilt om verdens bedste hindbærsnitter. Det er nærmest caféens varemærke, og ifølge ejer Ulla Dahl er det også en klar bestseller hos kunderne fra morgen til aften:
“Vores hindbærsnitter og solbærsnitter bliver også solgt i stor stil i ministørrelser til receptioner eller som kagemænd. Herudover er friskbagte kardemommeboller et hit om morgenen, mens årstidens æble- og bærtærter med mazarin er et must for kunderne om eftermiddagen.”
Lagkagehuset: Stigende salg af træstammer
Hos det anerkendte Lagkagehuset i M.P. Bruuns Gade er det romkugler, træstammer, jordbærkage, hindbærmuffins og flødeboller, som har været et must på aarhusianernes kageborde hen over sommeren.
“Vi har oplevet et stigende salg af træstammer, da vi i foråret vandt prisen for bedste træstamme i København af Yelp. Vi får også mange henvendelser på flødeboller, og de to, der sælger bedst, er lakridsflødeboller med hvid chokolade og karamelflødeboller,” siger Jakob Stenhøj Schmidt, der arbejder med marketing hos Lagkagehuset.
Briancon: Franske fristelser hitter
I bageriet med det franske navn Briancon på Åboulevarden er det ikke overraskende en fransk godte, der hitter hos kunderne, og bestselleren er faktisk ikke engang en kage i traditionel forstand.
“Vores mest populære kage er vores chokoladecroissant. Ja, det er måske ikke en rigtig kage, men vi har taget den klassiske croissant og gjort til vores egen. Det samme gælder brownien, som mange kender som et tungt chokoladestykke, men vi har valgt, at smagen skal være i fokus. Derfor bruger vi Valrhona-chokolade,” siger medejer Karina Trosborg.
SchweizerBageriet: Trøfler helt i top
I M.P. Bruuns Gade har det traditionsrige SchweizerBageriet forfinet den klassiske trøffel, og det har indkasseret en pris for Danmarks bedste af slagsen. Den lille kugle kommer da også ind på en klar førsteplads over kundernes favoritter i butikken.
“Det er svært at komme uden om vores chokoladeovertrukne trøffel. Den er et sikkert hit og har i mange år været en bestseller her i butikken. Taler vi større kager, er favoritten den franske æblekage, der er lavet på en rig, smørbaseret sukkerbrødsdej med masser af æbler og rom,” siger direktør Anders Hermansen.