Retour Steak åbner i Aarhus

RESTAURANT Den hippe københavnske restaurant Retour Steak får aarhusiansk aflægger i TGV Café’s gamle lokaler på Banegårdspladsen.

Af Mikkel T. Krogh

Superkokken Rasmus Oubæk har de seneste år etableret et decideret restaurantimperium i København med restauranter som Pluto, Barbie, Gorilla, Otto og steakhuset Retour Steak, der findes to steder. Nu rykker superkokken vestover og åbner til sommer en aarhusiansk udgave af netop Retour Steak i TGV Café’s gamle lokaler på Banegårdspladsen.

“Vi åbner en restaurant i smilets by Aarhus her før sommer, og vi glæder os virkeligt meget. Vi føler, at vi kan bidrage til de mange rigtigt gode restauranter, der allerede er i Aarhus. Retour Steak Aarhus bliver en steakrestaurant i bistrostilen med høj kvalitet til fornuftige priser og en god og livlig stemning,” siger restaurantchef Jesper Marcussen.

Læs også: 5 sublime steak frites i Aarhus

Folk går mere ud at spise
Baggrunden for den østjyske satsning er en oplevelse af, at folk i Aarhus er begyndt at gå mere ud at spise, ligesom det har været tilfældet i København de seneste år.

“Vi har to meget velfungerende Retour Steak-restauranter i København, og vi har kikket en del på Aarhus på det seneste. Vi føler, at Aarhus er det samme sted som København, hvor man går mere og mere ud og spiser for at få en god madoplevelse og for at bruge tid med venner, kollegaer og familie,” siger Jesper Marcussen.

Læs også: 6 restauranter med delemad i Aarhus

Fransk bistrosil i vente
Hvad kan man så sætte tænderne i på Retour Steak i Aarhus? Det er for nuværende uvist, men et gæt kunne være et menukort a la de to Retour Steak-restauranter i København. Det vil sige den franske bistrostil med klassikere som steak frites, tatar, hummer, charcuteri, gratinerede snegle, kalveterrin og creme brulée.

Prisniveauet i København starter ved 65 kroner for en lun kalveterrin og bevæger sig opad med eksempelvis 125 kroner for stegt foie gras, 145 kroner for en halv kogt hummer og 265 kroner for en steak på 350 gram med bearnaise og fritter.

Og kvaliteten kommer formentlig ikke til at fejle noget. Som Berlingske skrev i en anmeldelse af Retour Steak på Vesterbro: ”Det kan godt være, at boeuf bearnaise ikke er verdenskunst, men skal det være, må vi konkludere, at Retour Steak leverer varen”.

Læs også: 6 restauranter for meatlovers