Foto: Restaurant Hærværk

Restaurant Hærværk i spil til anmelderpris

RESTAURANT For nylig blev en håndfuld aarhusianske restauranter nomineret til priser i Den Danske Spiseguide, og nu kan endnu en pris være på vej til Aarhus-restaurant.

Af Mikkel T. Krogh

Selvom Restaurant Hærværk på Frederiks Allé først åbnede i efteråret, har den allerede fået masser af ros i alt fra Børsen og Jyllands-Posten til Gastro og Smag & Behag. Nu går foreningen Danske Madanmeldere all in og nominerer restauranten til Årets Særpris 2015 i bistrokategorien i den årlige prisuddeling, der går under navnet Årets Ret.

”Vi har haft mange anmeldere på besøg, og det har nok givet os et forspring, men vi har aldrig set den her pris komme. Det er helt vildt, at vi efter under et år kan komme op og blande os i feltet til en pris, hvor nogle af landets bedste bistrorestauranter også er nominerede,” siger partner Michael Christensen fra Restaurant Hærværk.

Oppe mod Bæst og Gorilla
De øvrige nominerede i bistrokategorien er de københavnske Bæst og Gorilla, som i lighed med Hærværk har scoret en række gode anmeldelser i medierne. Vinderen af prisen offentliggøres til et arrangement den 21. september, men i Aarhus tør man ikke spå om vinderchancerne.

”Det er svært at vurdere, om vi vinder, fordi de to andre restauranter er sindssygt gode. Men det er klart, at det vil være vildt fedt at få prisen, ikke mindst fordi vi som den eneste nominerede ligger i Jylland. Det ville også den første pris, vi vinder på Hærværk, og det kunne også være fedt,” siger Michael Christensen.

Sidste år vandt den københavnske Restaurant KUL særprisen i bistrokategorien. Michael Christensen, der driver restauranten sammen med Mads Schriver og Rune Lund Sørensen, er i øvrigt ikke ubekendt med at vinde priser. Han arbejdede nemlig på Frederikshøj tilbage i 2012, hvor Wassim Hallals gourmettempel vandt prisen for Årets Restaurant over Noma og Geranium i Den Danske Spiseguide.

Se vores liste med links til anmeldelser af Restaurant Hærværk her

Læs guide: Hæder til Aarhus-restauranter
Læs artikel: Aarhus-restaurant løb med feel good-pris
Læs artikel: Den bedste restaurant sidste år var…

Foto: Restaurant Hærværk