Foto: Møller og Damgaard Gastro

Mesterkok vil lave restaurant hjemme i din stue

RESTAURANT Den tidligere køkkenchef på Frederikshøj vil lave stjernegastronomi hjemme i din stue med nyt koncept.

Kokken Jacob Møller har været køkkenchef under Wassim Hallal på Michelin-restauranten Frederikshøj siden 2012, men nu springer Michelin-kokken ud som selvstændig. Det sker med gourmetkonceptet Møller & Damgaard Gastro, som han har startet sammen med Thomas Damgaard, der er arving til restaurantkæden A Hereford Beefstouw.

Sammen med de to lave kompromisløs gourmetmad, som serveres i kundernes eget hjem eller virksomhed i stedet for på en restaurant.

”Vi ønsker at skabe den ultimative og helt ekstraordinære oplevelse hjemme hos folk selv. Det er private dining fra absolut øverste hylde. Vi står naturligvis for maden og vine, men også alle andre aspekter af et traditionelt restaurantbesøg er der sørget for. Vi rykker kort sagt den komplette restaurant hjem i folks spisestuer,” siger Thomas Damgaard til Aarhus Stiftstidende.

Gastronomiske smagsoplevelser
Firmaet har base i Aarhus, men vil tilbyde gastronomi ud af huset til hele Danmark. Duoen har gennem længere tid arbejdet på cateringkonceptet, hvor Jacob Møller bliver ansvarlig for gastronomien med udgangspunkt i nøgleord som velsmag og kvalitet.

”Jeg har været privilegeret at stå med det daglige ansvar i et køkken på absolut topniveau i mange år. Jeg er drevet af udfordringer, og sammen med Thomas ønsker jeg at sprede de gastronomiske smagsoplevelser i Danmark yderligere og servere dem i den unikke ramme af hygge, tilbagelænethed og intimitet, som opstår hjemme hos folk selv,” siger Jacob Møller til avisen.