Foto: Pinds Café

Den legendariske Pinds Cafe i Skolegade lukker

BAR Legendarisk værtshus i Skolegade har serveret øl for sidste gang.

Det kendte værtshus Pinds Café i festgaden Skolegade har i mange år været populær hos alt fra studerende til efterlønnere, men nu er det slut. Værtshuset har netop serveret øl for sidste gang, og ejeren er bedrøvet over lukningen.

“Det er med bedrøvelse, at jeg må lukke Pinds Café efter ti år. Tusinde tak alle jer gæster, som har støttet op omkring Pinds Café, og som har holdt mig ud i ti år. Tusinde tak til alt personale gennem alle årene. Uden jer havde det naturligvis ikke kunne lade sig gøre,” skriver ejer Jesper Svendberg på Facebook.

Stigning i huslejen
Værtshusets historie går mere end 80 år tilbage, hvor det blev åbnet af Ella Pind i 1936. Årsagen til lukningen skal ifølge ejeren findes i en stigning i huslejen.

“Efter ti år skulle kontrakten genforhandles, kr. 6.000,00 i stigning per måned, sandsynligvis den dyreste husleje per kvadratmeter i Aarhus. Vi må ikke holde åbent længere end til kl. 01, på trods af at vi investerede i lydisolering sidste år plus en hel masse andet lort, for nu at sige det på godt dansk,” skriver Jesper Svendberg.

Restauratøren åbner op i nye lokaler om tre uger på adressen Kannikegade 12, hvor han starter et sted ved navn Teaterkatten.