Julen nærmer sig, og Sjette Frederiks Kro er mere end klar til at byde gæster velkommen til Jul på Kroen! På den charmerende kro, der netop er blevet kåret som Aarhus’ bedste spisested 2024 af Aarhus Stiftstidende, sættes der ekstra fokus på de lækre julemåltider, vi alle glæder os til.
I år inviterer Sjette Frederiks Kro til to særlige arrangementer: En unik Jule-Kronch og en udsøgt Gourmetjulemiddag. Her kan man altså godt skrue forventningerne i vejret, når det prisvindende køkkenteam serverer julens bedste lækkerier.
Læs også: 6 steder i Aarhus med særdeles godt smørrebrød
Jule-Kronch: En hyggelig julebrunch med familie og venner
Et af de arrangementer du kan deltage i er Jule-Kronch, den 22. december. Her bydes du på en helt særlig juleversion af Sjette Frederiks Kros populære Kronch.
Brunch-buffeten får et twist med klassiske julesmage og kroens eget præg, bl.a. Kroens hvide æblegløgg, hjemmelavede frikadeller med hjemmelavet rødkål, djævleæg med rørt æggecreme og håndpillede rejer, hjemmebagte julesmåkager samt æbleskiver med hindbærmarmelade og flormelis.
Derudover finder du alle de delikatesser, du plejer såsom lun leverpostej med svampe og bacon, og en cremet salat af koldrøget laks, serveret med dild og kapers. Du finder også flere af Sjette Frederiks Kros specialiteter som krondyrspølse, bagte rødbeder med feta, balsamico og honning, samt en langtidstilberedt skinke med urter.
Til den søde tand serveres der blandt andet hjemmelavet saltkaramel, æblekompot, pandekager og mini-hindbærsnitter – Mums! Der er også drikkevarer ad libitum til arrangementet, hvor du kan vælge alt fra koldpresset dansk æblemost til Peter Larsen kaffe.
Selvfølgelig får du også friskbagt brød fra Casablanca Familiens eget bageri, Mor Anna!
Jule-Kronch serveres i kroens hyggelige omgivelser, hvor der er kræset for både maden og stemningen. Med stearinlys og julepynt får gæsterne en stemningsfuld oplevelse, hvor du kan læne dig tilbage og nyde måltidet.
Pris: 400 kr. pr. person.
Læs mere: På sjettefrederikskro.dk
Book bord: Du kan booke bord til tidligt seat eller sen seat.
Gourmet-julemiddag: En kulinarisk hyldest til julen
Sjette Frederiks Kro inviterer til en eksklusiv 5-retters gourmet-julemiddag fredag d. 20. december fra klokken 18.00-23.00. Aftenen begynder med bobler og hjemmelavede snacks, efterfulgt af fem raffinerede retter, der emmer af julens smage.
Forret
Stegt kammusling med kaviar, purløg og sherry beurre blanc med beurre noisette
Mellemret
Farseret rødtunge dampet i champagne og serveret med morkler, stegt æblecreme og hummersauce
Hovedret
Dansk andebryst med små kålskud, karamelliserede jordskokker, Piemonte-hasselnødder og kraftig sauce med appelsin og grøn peber
Oste
Skiver af Comté serveret på ristet pain d’espices med abrikoser i romlage og syltet citronskal
Dessert
Ganache på mælkechokolade med ristede pekannødder og saltkaramel i sprød mørdej serveret med iscreme på kefir og kirsebær
Undervejs forkæles du med nøje udvalgte vine ad libitum, og aftenen afrundes med kaffe, te og petit fours i Kroens hyggelige, julepyntede lokaler. Det er en aften skabt til julens magi og hygge, ideel til både store og små selskaber, der ønsker at mærke julestemningen under en lækker gourmet-julemiddag.
Pris: Fra 1.500 kr. pr. person.
Læs mere: På sjettefrederikskro.dk
Køb billet: Her
Mød manden bag Jul på Kroen: Køkkenchefen Steffen Villadsen
Køkkenchef Steffen Villadsen har med sine kulinariske evner gjort Sjette Frederiks Kro til en gastronomisk destination. Hans mad har flere gange fået topkarakterer af Århus Stiftstidende og hans dedikation har optaget ham i Disciples de Escoffier – en hæder for at fremme den fransk kogekunst.
Siden han startede sin karriere på Sjette Frederiks Kro i 2014, har han arbejdet på Den Røde Cottage, været finalist i “Årets Kok” og ledt køkkenet på Molskroen med tre Michelin Green Stars som bevis på hans kvaliteter. Steffen Villadsen er også sommelier, hvilket tilføjer en ekstra dimension til hans gastronomi.
I dag samarbejder han med Dak Wichangoen og resten af teamet på Kroen, som kombinerer klassisk kromad med et “thai-kro-fusion”-twist, hvilket skaber en helt unik smagsoplevelse på Sjette Frederiks Kro.