Guide til at finde de gode vine

Sponsoreret indhold

Det er ganske irriterende når man kommer til at købe en vin der mest af alt smager tørt eddike, til ens dyre steg. Det er derfor rart at danne sig et overblik hvad man skal gå efter, og hvad man helt afgjort skal styre langt udenom.

Korkpropper eller skruelåg?

For mange symboliserer korkproppen en god vin. Måske er det fordi at det ser finere ud når man trækker proppen op end når man skruer det lille metallåg af, og derfor forventer man ubevist også at smagen bedre? I virkeligheden handler det ofte om vanesag. I nogle områder gør de mere brug af korkpropper end andre.

Skal man gå efter bestemte årgange?

Årgangen har betydning for hvordan vinen smager, men ikke kvaliteten af vinen. Nogle år er varmere med mere sol end andre, så særligt vin fra de områder hvor man ikke er garanteret sol og varme temperaturer, betyder årgangen meget. Så hvis du ønsker en vin med kant, hvor man nærmest skal kunne smage solen ramme druerne, er det med at gå efter årgange med god sol.

Tilpas vin og mad

Uanset om du vælger vinen eller maden først er det vigtigt at få det til at spille godt sammen. Det er derfor godt at overveje om en ret indeholder sødme, salt eller syrlighed. Ved forretter kan man med fordel vælge en syrlig vin, da der ofte indgår syrlige ingredienser til forretter som for eksempel citrus. Maden vil få vinen til at fremstå mindre syrlig. Til hovedretten kan du med fordel servere noget kød med høj indhold af salt, og kombinerer det med en sød rødvin. Sammensætningen gælder også til dessert, hvor man skal finde en sød vin til de søde desserter. Hvis desserten er sød, kan vinen hurtigt komme til at virke sur. Så des sødere en dessert, des sødere skal vinen være.