Foto: Nordisk Spisehus.

Emma fra Aarhus kan blive verdens bedste tjener

Tjenereleven Emma Hjort har kvalificeret sig til verdensmesterskaberne World Skills 2017. 

Borddækning, blindsmagning, servering og filetering. Det er discipliner, den 21-årige tjenerelev Emma Hjort mestrer til perfektion. Til daglig som tjenerelev på gourmetrestauranten Nordisk Spisehus – og til oktober som deltager ved verdensmesterskaberne World Skills 2017 i Abu Dhabi.

Her skal hun nemlig forsvare de danske farver i tjener-kategorien, når mesterskaberne i erhvervsfaglige fag løber af stablen.

”Jeg er helt vildt glad og stolt. At være udtaget til World Skills betyder enormt meget for mig, for det er en blåstempling af min arbejdsindsats og en stor milepæl i min karriere. Jeg har lagt rigtig mange timer i forberedelserne og trænet nærmest non-stop op til kvalificeringen, så nu hvor jeg kan se resultatet, føles det bare så fedt,” siger Emma Hjorth.

Fine dining og baquet
Emma Hjort har tidligere vundet den danske udgave af mesterskabet – DM i Skills 2017 – og til en kvalificeringsrunde hos Kokke- og Tjenerskolen i Slagelse sikrede hun sig altså en plads på det danske landshold til World Skills. I Abu Dhabi møder hun konkurrenter fra indtil videre 35 lande.

”I konkurrencen skal vi dyste i flere forskellige kategorier, blandt andet fine dining, casual dining og baquet, og hver kategori kræver en særlig slags borddækning og serveringsteknik. Jeg lærer rigtig meget fra min mentor på Nordisk Spisehus, Søren Appel Hansen, som også motiverer mig til at blive ved og ved med at træne,” fortæller Emma Hjorth.

Til World Skills 2017 kan man dyste i op til 51 kategorier som for eksempel bagning, madlavning og elektronik.