Aros Food Hall satser på lokale råvarer

Aros Food Hall satser på lokale råvarer

af -
Foto: ARoS

RESTAURANT Aarhus får en ny frokostrestaurant i 8. sals højde, når Aros Food Hall den 29. august åbner på toppen af Aros med fokus på lokale råvarer.

Håndværkerne er i fuld gang med at indrette en ny frokostrestaurant, som lørdag den 29. august åbner i toppen af det aarhusianske kunstmuseum Aros. Den nye restaurant erstatter under navnet Aros Food Hall museets hidtidige Restaurant Art og vil i lighed med den gamle byde på en udsigt i topklasse, dog i mere afslappede rammer.

”I Aros Food Hall træder gæsten ind i et madgalleri, hvor råvarerne kommer helt ud i lokalet og bliver en del af oplevelsen. Atmosfæren er rå og varm på samme tid, og ned fra loftet hænger små lamper som en stjernehimmel under regnbuen. Det er et udstillingsrum på gæstens rute gennem Aros’ gallerier,” skriver Aros i pressematerialet.

Den gamle Restaurant Art har gennem tiden fået mange stjerner af anmeldere fra blandt andet Børsen, Jyllands-Posten og Aarhus Stiftstidende, der har rost køkkenchef Bjørn Madsen og hans kolleger for deres knivskarpe kokkeskills.

Modningsskab og social dining
I den nye Aros Food Hall er ambitionerne fortsat store, og konceptet er med fokus på lokale, økologiske råvarer og delemad helt med på det gastronomiske beat. Blandt andet får restauranten urtehylder og et modningsskab til kød, ligesom gæsterne både kan spise ved små intime borde og ved et fælles langbord ud fra tanken om såkaldt social dining.

”Maden i Aros Food Hall serveres som små oplevelser. Der er fokus på økologi, årstidens lokale og regionale råvarer og på produkter produceret i Urtehaven på toppen af Aros. De små oplevelser kan nydes alene og i selskab med andre,” skriver museet.

SPECS
Aros Food Hall 
Aros Allé 2
8000 Aarhus C

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.