Aarhus-restauranter rykker til sommerlandet

RESTAURANT Pop up-restauranter er det nye sort for tiden, og i Aarhus er tre lokale restauranter med på beatet og popper op ude i sommerlandet.

Af Mikkel T. Krogh

Pop up-restauranter er midlertidige restauranter, der i en kortere periode åbner op på usædvanlige locations, ofte med anerkendte kokke bag ved gryderne. Fænomenet er mest set i udlandet, men i Danmark kan vi også være med, for eksempel da Noma lyttede hele restauranten til Tokyo i starten af året. I Aarhus vil tre lokale restauranter ikke stå tilbage for de andre og popper op i sommerlandet på nye steder.

Hærværk rykker til Odder
Restaurant Hærværk, Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder, uge 28-30

Drengene fra den funky Restaurant Hærværk på Frederiks Allé rykker syd for byen og popper op i ugerne 28, 29 og 30 op på gården Brandbygegaard, der ligger ved Odder. Gården er ejet af de det østjyske landmandspar Lone Vitus og Søren Kvist, også kendt som Lone Landmand og Søren Sørøver, og på menuen står menuer og retter kreeret af gårdens råvarer.

”Der vil være hjemmelavet pasta og en masse deleretter på menuen, som vi selvfølgelig ikke kan sige noget om endnu. Det bliver leg og spas, og vi ved endnu ikke, hvad der kommer til at ske,” siger Mads Schriver fra Restaurant Hærværk i en pressemeddelelse.

Den sommerlige udflytning følger i halen af Hærværks nylige nominering til Årets Bistro af de danske madanmeldere. Pop up-restauranten ved Odder har åbent torsdag til lørdag frokost og aften og søndag til frokost. Vinen kommer fra Søren og Lones eget vinhus Kvist & Vitus, der er et af de mest anmelderroste danske vinhuse.

Gastro & Vino ruller til Samsø
Gastro & Vino, Hotel Vadstrup 1771, Vadstrup 4, 8305 Samsø, 19-30. juli

Aarhus-kokken Michael Larsen, der stod bag den anmelderroste restaurant Svineriet, popper op med sommerrestaurant på det landlige Hotel Vadstrup 1771 på Samsø i slutning af juli. Michael Larsen driver firmaet Gastro & Vino med teambuilding, køkkenskole og vinimport, og han lavede en tilsvarende pop up-restaurant samme sted for ti år siden.

”Vores ide med at komme tilbage til Vadstrup 1771 og Samsø er at give gæsterne en kærlig gastronomisk lussing på både mad- og vinsiden. Maden tager udgangspunkt i de lokale grøntsager, rodfrugter og bær. Vi tilsætter maden en god portion humor og god energi. Maden er ikke nødvendig tidstypisk, men vi elsker intense smage og diversitet i en middag,” siger Michael Larsen i en pressemeddelelse.

Restauranten har åbent hver aften fra den 19-30. juli, og Michael gennemfører det sommerlige koncept i samarbejde med sin ven Jørgen Smidstrup, der er bosiddende i Berlin, hvor han laver såkaldt gastronomisk safari og driver pop up-konceptet Camillos Køkken.

Norsminde Kro popper op i… Norsminde
Norsminde Kro, Gl. Krovej 2, 8300 Odder, 2. juli – 14. august

Egentlig kan man ikke kalde det en pop up-restaurant, men alligevel. På den anmelderroste Norsminde Kro syd for Aarhus holder den sædvanlige restaurant sommerferie, og i stedet etablerer køkkenchef Søren Pedersen og Co. den 2. juli til den 14. august fiskerestaurant i lokalerne, der ligger med flot udsigt ud over fjorden.

“Med vores beliggenhed og køkken har vi altid haft lyst til at lave en restaurant, som udelukkende serverer fisk og skaldyr, og i år syntes vi det skulle være,” siger Søren Pedersen i en pressemeddelelse.

Sommergæsterne kan vælge mellem to menuer. ”Den store menu” koster 778 kroner pr. næse og inkluderer blandt andet røget sild, knivmuslinger i sommersvøb og østers i spiselig skal, mens en ”Hovedmenu” står i 628 kroner pr. næse og blandt andet inkluderer kammusling en surprise, hummerkrebinet med majs og stegt pighvar med sommeressens. Man kan også gå all in med “En aften med alt” 1.598 kroner. Fiskerestauranten har åbent torsdag torsdag- lørdag fra kl. 18.

Læs guide: 5 nye steder du skal tjekke ud
Læs guide: 5 geniale gourmetbrunch i Aarhus
Læs guide: 5 fantastiske gårdbutikker i Østjylland

Foto: Hotel Vadstrup 1771