FOODMARKET Det kommende Aarhus Central Foodmarket på Strøget åbner den 1. oktober.
Lørdag 1. oktober åbner madmarkedet Aarhus Central Foodmarket på Skt. Knuds Torv, der ligger på Strøget i Aarhus. På markedet kan du fylde indkøbskurven med årstidens delikatesser, forkæle smagsløgene med delikate serveringer fra en række madboder og få dig én på opleveren, når kendiskokke, madentusiaster og musikere går på scenen.
“I gamle dage var Aarhus-hallen på Skt. Knuds Torv et pulserende centrum for dans og musik. Som arkitekt synes jeg, at stedet fortjener at få livet tilbage og blive centrum for nye oplevelser. I 2017 er Aarhus udnævnt til Europæisk Gastronomiregion, og med Aarhus Central Foodmarket vil vi omdanne et af byens naturlige mødesteder til en grøn og livlig oase og vise, at Aarhus kan noget helt fantastisk med mad,” siger initiativtager Frantz Longhi fra Kähler-koncernen.
Alt under ét tag
Aarhus Central Foodmarket slår dørene op lørdag 1. oktober kl. 12, og indenfor venter der en lang række spændende madboder, spisesteder og specialvarebutikker. Den gastronomiske udvikling står en af Aarhus’ førende kokke for i form af Jesper Koch, der blandt andet er kendt fra Restaurant Koch og tv-programmet Masterchef.
“Aarhus Central Foodmarket er det sted, som mange af os længe har drømt om. Stedet hvor du kan gøre dine dagligvareindkøb og få alt lige fra kød, fisk og grøntsager til grød, kaffe og specialvarer under ét tag. Når familien er på udflugt og far vil have en varm kødret, mens mor og børnene er sultne efter salat, så kan alle blive glade her. Jeg glæder mig til at vise aarhusianerne og alle byens madglade gæster et fantastisk madmarked, der både er sanseligt, stemningsfuldt og helt nede på jorden,” siger Jesper Koch
Tre madboder er på plads
Jesper Koch bliver på Aarhus Central Foodmarket desuden vært for et program af madarrangementer. Blandt andet vil han invitere kendte ansigter fra den gastronomiske verden ind i sit show-køkken og herfra dele ud af tips, tricks, viden og opskrifter til de handlende.
Du kan desuden glæde dig til at opleve mange forskellige madboder, og tre af dem ligger allerede fast: Jesper Koch egets koncept BangKoch vil kombinere det nordiske køkken og det asiatiske køkken. Københavnerne fra GRØD vil servere alt fra havregrød med hjemmelavet karamelsauce til “grøddeller” og risotto. Og Green Neighbour får en bod med sæsonbaserede, økologiske salater og juicer.