Casablanca fejrer igen i år Mortensaften med manér, når de inviterer gæster på en traditionsrig og smagfuld mortensaftensmenu. I år falder Mortensaften søndag d. 10. november, og de har derfor valgt at sprede festligheder ud over flere dage. Som noget nyt i år har Casablanca nemlig valgt også at holde “Lillemortensaften”, så du har mulighed for at nyde den lækre and hele weekenden. Der er altså ingen grund til at slide i køkkenet og gå glip af samværet med gæsterne, selvom du gerne vil markere dagen og gøre den til noget helt særligt. Vi forslår, at du overlader værtskabet til Casablanca Familien, og bestiller bord på Restaurant Tangkroen eller Sjette Frederiks Kro.
Læs mere om muligheder på de to restauranter nedenfor.
Læs også: Social Dining i Aarhus
Restaurant Tangkroen: Stemningsfyldt Mortensaften og Lillemortensaften med eminent menu
På Restaurant Tangkroen inviterer den nye køkkenchef, Thomas Pasfall, på en hyggelig og nærværende aften i hinandens selskab med udsigt til Aarhusbugten og Kongelunden. Der bliver taget hånd om jer med godt værtskab, så snart I træder ind ad døren. Alt I skal gøre er blot at sætte jer godt til rette og nyde en lækker 3-retters menu med afsæt i den traditionsrige Mortensand.
I ankommer til bobler og snacks, hvorefter menuens første ret vil blive serveret, når I har fundet jer til rette. Forretten består af jomfruhummer-bisque med æbler og tilhørende friskbagt brød fra Casablancas eget bageri Mor Anna. Derefter kan I sætte tænderne i glaseret andebryst og confit af andelår med bagte løg og hertil kartofler vendt i smør samt en rødvins-glace. Desserten er en æble-tatin med vaniljeis og marengskys.
Inden I bevæger jer hjemad i den friske november-luft, slutter aftenen med kaffe/te og lidt sødt til ganen fra Mor Anna.
Ud over en fantastisk middag kommer du naturligvis heller ikke til at mangle noget at drikke til maden. Der er nemlig drikkevarer ad libitum (vinmenu, sodavand og øl) med i prisen. Reservationen er gældende i 3 timer.
På Tangkrogen kan du i år både nyde menuen på Mortensaften søndag d. 10. november eller komme til Lillemortensaften lørdag d. 9. november. Samme menu vil blive serveret de to dage. På hver af dagene kan der vælges mellem tre ankomsttider.
Hvor: Dalgas Avenue 54, 8000 Aarhus C.
Hvornår: Lørdag d. 9. november og søndag d. 10. november
Pris: 795-895 kr. pr. person.
Sjette Frederiks Kro: Udsøgt Mortensaften og Lillemortensaften i unikke rammer
Skal Mortensaften være fuldkommen uforglemmelig i år? Så skal I tage på Sjette Frederiks Kro, hvor kokkene Steffen Villadsen og Dak Wichangoen spiller på alle smags-tangenterne. De har sammensat en helt særlig middag specielt til Mortensaften.
Aftenen begynder med bobler og snacks i den snart 200 år gamle, smukke, gule kro i Risskov. Herefter får I serveret en forret af stegt torsk med grillet peber, dampede kål og skummende beurre blanc sauce tilsmagt med safran. Hovedretten centrer sig selvfølgelig om anden, som du får serveret i to udgaver: Rosastegt andebryst og confiteret andelår i sprød filo. Dertil serveres glaserede kartofler, syltede ribs og andesauce. Også her er der naturligvis friskbagt brød fra Mor Anna samt drikkevarer ad libitum til maden.
Desserten er en lækker tærte med karamelliserede syrlige æbler, hasselnød-flødeis og karameltuille. Den skønne middag slutter med kaffe og te samt en lille petit four version af Ris a la mande.
Også på Sjette Frederiks Kro er det i år muligt at vælge imellem to dage, hvor I kan fejre den traditionsrige aften; Lillemortensaften fredag d. 8. november eller Mortensaften søndag d. 10. november. Her kan der også vælges mellem tre ankomsttider, og reservationen gælder ligeledes i tre timer.
Hvor: Salonvejen 1, 8240 Risskov
Hvornår: Fredag d. 8. november og søndag d. 10. november
Pris: 795-895 kr. pr. person
Hvorfor fejrer vi Mortensaften?
På Mortensaften fejrer vi Sankt Morten, der blev begravet d. 11. november 397. Han blev udnævnt til biskop i Tours i år 371, og legenden siger, at Morten var så ydmyg og from, at han ikke ville udnævnes til biskop. Han flygtede og gemte sig i en gåsesti, men fordi gæssene skræppede og larmede, blev han opdaget. Det siges derfor, at Morten som biskop besluttede, at gæssene hvert år skulle straffes ved at man slagtede og spiste dem.
Men hvorfor spiser vi så and? Gåsen var en dyr spise, og derfor solgte mange bønder deres gæs og spiste and i stedet.