Foto: Restaurant Møf

7 must-eats omkring Vestergade

GUIDE Området omkring Vestergade blomstrer, og her er 7 skarpe spisesteder du skal besøge.

Kvarteret omkring Vestergade har tidligere været præget af computerbutikker og traditionelle takeaways, men i de senere er der sket noget af en gastronomisk opblomstring. Den årlige Vestergadefest bliver stadig mere populær, og i dag kan du mæske dig i alt fra gourmetmad til frisk sushi og SU-venlige gryderetter. Vi giver dig her 7 lækre spisesteder at besøge, næste gang du kommer forbi. Velbekomme 🙂

Knivskarp gastronomi på torvet
Restaurant Møf, Vesterport 10, 8000 Aarhus C

På den Michelin-anbefalede Restaurant Møf på Vesterbro Torv kan du opleve fortrinlig New Yorker-stemning og knivskarp gastronomi med afsæt i årstidens råvarer. Og til særdeles rimelige priser, tilmed. Bag den lille restaurant står kokkeparret Kristine Wacher Rødbro og Michell Nielsen, der kører et enkelt koncept med tre forretter, tre hovedretter og tre desserter at vælge imellem. Menuen skifter løbende, og inspirationen kommer fra nær og fjern med fokus på den gode smag og råvarer i topklasse. En treretters menu sammensat af Kristine og Michell kan du få for rørende 325 kroner, og hvis du selv vil vælge, kan du få forretter fra 109 kroner, hovedretter fra 179 kroner og desserter fra 89 kroner. En cool detalje er, at du kan indtage maden i baren, mens du kigger direkte ind i det åbne køkken. God appetit!

Himmelsk sushi og gode råvarer
Sota Sushi Bar, Vestergade 48, Aarhus C

Sota Sushi Bar er en af byens absolut bedste sushirestauranter med høj kvalitet af råvarer, dygtig betjening og minimalistisk indretning. Så med andre ord er restauranten, der sidste år flyttede til større lokaler på den anden side af Vestergade, absolut et besøg værd. Bag stedet står Tam Phan og Son Trinh, der er uddannede fra en californisk sushiskole, og på menukortet finder du alt, hvad det japanske sushikøkken indebærer. En menu til to personer med 12 nigiri, 16 uramaki og 8 kaburi maki koster 420 kroner, så stedet er ikke blandt byens billigste. Til gengæld er sushien imponerende anrettet og særdeles velsmagende, og de gode råvarer kommer virkeligt til deres ret i det velkørende japanske køkken på Vestergade. Eksempelvis finder du på Sota aldrig imiteret krabbekød, men i stedet snow crab i din California Roll. God stil!

Jordnær madbodega med gode øl
Vesterlauget, Vestergade 50, 8000 Aarhus C

Naboen til Sota Sushi Bar er den uformelle madbodega Vesterlauget, hvor menuen står på alt andet end fine fornemmelser og snobberi. De rustikt indrettede lokaler giver plads til alle lige fra studerende til pensionister, og stedet er ikke overraskende fyldt de fleste aftener. Madbodegaen kører med en dagens ret, der varierer over alt fra confit de canard til safranbygotto med braiserede nyretapper, og prisen på 85 kroner er absolut overkommelig. Nu er det jo en bodega, så derfor finder du også mere end 15 slags øl på kortet, ligesom du kan få en håndfuld forskellige sjusser, som det hedder på stedet. Vesterlauget har mulighed for at spise både i baren eller i baglokalet, men her om sommeren anbefaler vi, at du sætter dig udenfor i solen ved langbordet, nyder stemningen i gaden og måske får nye bekendtskaber?

Uformel vinbodega ned til åen
Pica Pica, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C

I Spanien betyder Pica Pica angiveligt ”lidt at nippe til”, og hvem elsker ikke små, lækre hapsere med et godt glas vin eller en kold øl? Det kan du få på den spanskinspirerede vinbodega Pica Pica, som ligger godt gemt bag spillestedet Voxhall ud mod Thorvaldsensgade. Stedet ejes af folkene bag Godsbanens restaurant Spiselauget og den nystartede vinbar MasVino i Klostergade, og på menukortet er en stribe spanske vine, spanske øl og naturligvis små tapashapsere med inspiration fra det spanske køkken. Du kan indtage det indenfor ved baren eller på de udendørs pallemøbler ned mod åen, og stedet er perfekt, hvis du skal nyde et glas vin over et let aftenmåltid eller varme op til en god bytur med vennerne. Et plus er i øvrigt, at Pica Pica ofte har livemusik i form af velspillet jazz, der er med til at skabe en supergod stemning.

Overdådig sushi med onsdagsrabat
Karma Sushi, Vestergade 48, 8000 Aarhus C

Restaurantkæden Karma Sushi er efterhånden noget af et sushi-imperium med filialer i Aarhus, Frederikshavn, Aalborg, København. I Aarhus har folkene, der også står bag den mexikanske takeaway Vaca i Latinerkvarteret, senest åbnet en stor restaurant på Frederiksgade. I Vestergade har der imidlertid været en mindre Karma Sushi i nogle år, og her kan du få et bredt udvalg af snacks, forretter, sashimi, maki, nigiri og diverse menuer. Vi anbefaler at gå all in med menuen Signaturen, der er perfekt til 2-4 personer og koster 868 kroner. Menuen byder på lidt af hvert fra kortet og er oplagt, hvis I vil prøve det japanske køkken af. Hvis det er for dyrt for jer, kan I nappe Karma Sushis onsdagsmenu med 24 stykker sushi for 250 kroner eller kigge forbi om mandagen til en Lazy Tuna Monday-menu med 16 stykker sushi for 148 kroner.

Intime tapas på Nørre Allé
Morena Mia, Nørre Allé 98, 8000 Aarhus C

Byens kendte tapasrestauranter CanBlau på Klostertorv og Forlæns & Baglæns på Jægergårdsgade har fået kamp til stregen, efter at den spanske restaurant Morena Mia i starten af året slog dørene op på Nørre Allé med to spaniere ved roret. Ejerne Hector Segura og Vicente Guerrero har tidligere drevet restaurant sammen i Spanien, og her i Aarhus tryller parret med råvarerne i det åbne køkken ud mod den trafikerede Nørre Allé. Både velsmagen og innovationen er i top i den intime restaurant, som har blot 12 siddepladser i de nyrenoverede lokaler. Morena Mia kører både en menu med traditionelle spanske retter og en menu med inspiration fra hele verden, og sidstnævnte byder lige nu på blandt andet ceviche, lakseravioli, limemarinerede tigerrejer ala Caribien og japanskinspireret oksehaleburger. Mums, ikke?

Traditionel italiensk med eget pizzaria
AmoRoma, Vestergade 60, 8000 Aarhus C

Antallet af gode, italienske restauranter i det aarhusianske er ikke just enormt. Heldigvis fik vi sidste år den fortrinlige Restaurant Gäst på Banegårdspladsen, og for nylig har endnu en italiener meldt sin ankomst i form af AmoRoma i Vestergade. Lokalerne husede tidligere Restaurant Stedet, og på menuen er en stribe traditionelle, italienske retter, der ifølge folkene i køkkenet er lavet af både gode og friske råvarer. Stedet er en kombineret restaurant og pizzaria, hvor hver del har sin egen indgang, og bagmændene kommer blandt andet andet fra den fabelagtige, italienske delikatessebutik Il Mercantino i Latinerkvarteret. AmoRoma har åbent både til frokost og om aftenen, ligesom du kan få diverse retter og ikke mindst pizzaer ud af huset. Vi var forbi og spise lige efter åbningen, og det første besøg tegnede ganske godt både på pizza- og pastafronten. Skal du også prøve byens nye italiener?