Foto: Google Images

5 skønne sommersalater i Aarhus

GUIDE Er der kommet for meget grillmad indenbords i ferien? Så er det tid til en sund sommersalat, som vi foreslår at nyde på en af disse 5 caféer.

Efter en hård sommer står den på sundhed og salat, og du kan naturligvis lave salaten selv. Men du kan også bevæge dig ud i byen og nyde sommerstemningen, mens du nyder salaten og iagttager byens liv. Vi har scannet byens caféer og giver dig her vores bud på 5 skønne sommersalater i Aarhus.

Cæsarsalat ved vandet
Strandbaren, Irma Pedersens Gade, Aarhus Ø

I de spændende omgivelser ved havnebassin 7 i den nye bydel Aarhus Ø finder du Strandbaren, der er opført af brugte containere og har givet aarhusianerne mulighed for at nyde sand, vand og kølige drinks i barens pallemøbler siden 2010. På Strandbaren foreslår vi at bestille lækker cæsarsalat, der blandt andet består af letrøget kylling, bornholmsk sennep, rugbrøds croutoner og hø-ost. Prisen er beskedne 55 kroner, så du har god råd til at supplere med en flaske bobler fra Möet & Chandon eller en friskpresset juice fra Juice Stop, som også er placeret på Strandbaren. På en god sommerdag er er der en god stemning og en fantastisk udsigt over Aarhus Havn, og efter salaten og boblerne kan du passende deltage i en af bydelens aktiviteter i form af eksempelvis beachvolley, fodbold eller en god gang salsa.

Laksesalat ved åen
Café Faust, Åboulevarden 38, Aarhus C

Åen i hjertet af Aarhus er et populært frokoststed, hvor turister, studerende og andre aarhusianerne kæmper om en god plads, når der endelig falder et par solstråler om sommeren. Men hvor skal du gå hen, hvis du vil have en skøn salat ved åen? Mulighederne er mange, men vi foreslår et visit på Café Faust, der tilbyder en lækker salat med varmrøget laks og rejer til 119 kroner. Portionen er stor, og du får virkeligt meget for pengene på caféen, der sidste år fik ny chefkok i form af Dennis Horn, som tidligere har været selvstændig restauratør i Hobro med eget bryggeri og også har været hof-kok på skibet Dannebrog. Caféen har i øvrigt ligget på adressen siden 2003, hvor menuen siden starten har stået på danske og franskinspirerede retter. Godt råd: Stedet er meget populært, så husk at bestille bord.

Enkel salat blandt bøgerne
Løve’s Bog- og Vincafé, Nørregade 32, Aarhus C

Den hyggelige Løve’s Bog- og Vincafé på den trafikerede Nørregade byder på poetisk stemning, hvor du udover at nyde et glas vin og en af caféens små retter kan gå på opdagelse blandt de mange nye og gamle bøger i reolerne langs væggene. På salatfronten anbefaler vi den enkle salat med mandler, vesterhavsost og serranoskinke, som du får for blot 70 kroner. Du kan oplagt kombinere besøget med et af stedets mange arrangementer, der dækker over alt fra poesibrunch til forfatteroplæsninger. I glasset skal du naturligvis have en af caféens mange spændende vine, som du finder i vinbaren bagerst i lokalet. Fun fact: Navnet Løve’s er inspireret af Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte. Som barn fik ejeren Kenny Jess Brandt læst bogen højt og har siden ikke været i tvivl om navnet til den bogcafé, han allerede dengang drømte om at åbne.

Familiesalat ved banegården
Café Stiften, Banegårdspladsen 11, 8000 Aarhus C

Den populære Café Stiften er med sin centrale placering ved banegården og udsigt til rådhuset kendt blandt de fleste aarhusianere, som besøger stedet inden biografturen, togturen, teaterbesøget eller koncerten. Caféen ligger lige for, hvis familien er på udflugt og programmet står på salat, fordi I kan blande jeres egne salater med caféens bland selv-koncept. Hver person lægger enten 69 kroner for en lille salat eller 79 kroner for en stor salat, og der er mange ingredienser at vælge imellem, ligesom I naturligvis får brød, smør og dressing eller pesto til de sunde herligheder. Hvis et eller flere familiemedlemmer ikke er salattypen, serverer Café Stiften også glimrende burgers, panini, bagels og chili con carne. Det er en god idé at bestille bord, hvis I er et større selskab eller bare vil være sikker på at få en siddeplads.

Pastasalat på Frederiksbjerg
La Trattoria, Frederiks Allé 130, 8000 Aarhus C

Frederiksbjerg-caféen La Trattoria byder på autentiske, italienske retter til fornuftige priser og er et godt bud, hvis du går efter en salat uden at skulle betale en herregård. Vi anbefaler den vegetariske pastasalat ved navn “Vegetariana”, som du får for blot 45 kroner. Pastasalaten består af pasta, mozzarella, salat, soltørrede tomater, peberfrugt og friskbagt brød, som bages i caféen. Stedet byder på god service og en hyggelige stemning, hvor de tætstående borde leder tankerne hen på en italiensk bjergby. Hvis du ikke er til salat, byder menukortet også på pizza, sandwich, pasta, kødretter og desserter, ligesom stedet har et fint vinkort. Du kan i øvrigt også få salaten med som takeaway, hvis du vil nyde den under åben himmel.