Foto: La Plage Deux

5 oversete datesteder i Aarhus

GUIDE Vil du imponere din date med noget andet end biograftur eller candle light-dinner? Så er her 5 datesteder, du med garanti ikke har prøvet før. 

Måske har du lige mødt dit livs kærlighed, som du vil imponere med dit store kendskab til byen. Måske skal parforholdet plejes med en anderledes date. Eller måske synes du bare ikke, at endnu en date i biografen er særlig spændende. Vi giver dig her inspiration til din næste romantiske dag i Aarhus med en guide til 5 oversete datesteder i og omkring byen.

Den romantiske brunch i det grønne
Constantia2, Norringholmsvej 32, 8260 Viby

Hvis du vil invitere din date på romantisk brunch i det grønne, er Constantia2 stedet. Caféen ligger idyllisk ved kolonihaverne langs Brabrandsøen et kvarters hyggelig cykeltur ud ad Brabrandstien. Søndag formiddag serverer de en lækker brunch, der står i 250 kroner per næse og blandt andet inkluderer koldskål, sværdfisk og melonsalat serveret i et glastårn og røgede specialiteter fra Fanø, frittata og friskbagt brød, for blot at nævne nogle af lækkerierne. Udsigten fra caféen ud over søen er fantastisk, og alt på tallerknen er hjemmelavet og så vidt muligt lokalt og økologisk. Er du og din date ikke morgenmennesker, har Constantia2 åbent til 17 og serverer også kaffe og kage hvilket gør det muligt at få hyggen, romantikken og de smukke omgivelser til mere overkommelig pris.

Den franske med bobler og østers
La Plage Deux, Strandvejen 2, 8000 Aarhus C

Hvis din date er sulten, er champagnebaren La Plage Deux ikke stedet. Er han eller hun derimod til lækre cocktails, et glas bobler og små retter i hyggelige omgivelser på kanten af det rå havnemiljø i det sydlige Aarhus, er I havnet det helt rigtige sted. Stedet er åbnet af den tidligere medejer af Klassisk Fisk i Nørregade, Sascha Steenfath, og bygger på en grundlæggende tanke om, at aftenen starter med drinks, snacks og østers (til dem der tør!) hos La Plage Deux, hvorefter den fortsætter på en af Aarhus’ mange lækre restauranter. Men man er naturligvis velkommen til at komme tilbage til drinks efter middagen eller blive hele aftenen og smage alt, hvad menuen byder på af snacks og drinks.

Den kunstneriske med regnbue til slut
ART Cafe, Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

God mad og et glas vin til en overkommelig pris efterfulgt af en gåtur i regnbuen by night. Lyder det som en hyggeligt date? Hvis ja, skal du invitere din udkårne på kunstmuseet Aros en onsdag aften, hvor ART Café og museet holder åbent til kl. 21. ART Café er lillebror til museets spritnye restaurant Aros Food Hall og ligger i indgangsniveau ved shoppen. Folkene bag disken serverer en ret af årstidens råvarer, hvortil I kan vælge et glas rødvin, hvidvin eller en øl. Med en samlet pris på 160 kroner er det meget rimeligt og alle pengene værd. Hvis ikke I er kunstinteresserede, kan I sagtens spise i caféen uden at betale entré til museet. Vi synes dog, at det er værd at fuldende daten med en romantisk, farvestrålende spadseretur med udsigt over Aarhus.

Den bæredygtige med øllet i centrum
Fairbar, Nørre Allé 66, 8000 Århus C

På caféen Fairbar er det øllen og hyggen, der er i centrum. Specialøllen på hanerne bliver jævnligt skiftet ud, og der er noget for enhver smag, uanset hvem du inviterer på date. Bestil to (eller fire eller seks, afhængig af hvor hyggelig aftenen bliver) forskellige øl og smag hos hinanden, så er datens første samtaleemne sikret. Fairbar serverer også kaffe, sandwich og kage i de hyggelige lokaler i Nørre Allé, og det hele er så vidt muligt økologisk, bæredygtigt og fairtrade. Baren er tilmed drevet af frivillige, og overskuddet går til velgørenhed. Nogle gange kan I være heldige at ramme en jazzkoncert eller en hyggelig singer-songwriter, så tjek kalenderen hjemmefra.

Den hyggelige med pandekager på havnen
Crêperiet, Marselisborg Havnevej 24, 8000 Aarhus C

På en stille efterårsdag er Marselisborg Lystbådehavn et af de hyggeligste steder i hele byen. Her ligger pandekagehuset Creperiet med udsigt ud over bådene og skoven syd for byen, hvilket gør det til den perfekte setting for en date. Crêpe er det franske ord for pandekage, og du kan imponere ved at fortælle, at de salte pandekager på stedet er lavet af aromatisk boghvede, som de også var, da de oprindeligt blev opfundet i Frankrig for 500 år siden. Her i 2015 fylder Creperiet dem med lækre, friske råvarer, som smager fantastisk. Prøv for eksempel en Crêpe D’été med rejer, krebsehaler og frisk asparges. De søde pandekager er lavet af hvedemel og kan fyldes med næsten alt fra det søde køkken. Hvis I er heldige at fange en sensommersolstråle, kan pandekagerne også nydes udenfor.