Foto: Food Festival

5 must-sees på Food Festival

GUIDE Den 4-6. september er der fest for foodies på Tangkrogen, når Nordens største madfestival Food Festival ruller ud. Vi har fundet 5 must-sees på festivalen. 

Op mod 30.000 madinteresserede danskere ventes at valfarte til Tangkrogen i weekenden for at se, smage og røre i maden, når Food Festival åbner portene for fjerde gang. Programmet er massivt, og over 250 kokke, landmænd, virksomheder og organisationer gæster scener og boder. Men hvad skal du se? Vi har nærlæst programmet og giver dig her vores bud på 5 must-sees. NB: Vi nævner kun events, der er ledige billetter til lige nu.

Lav din egen sprut med River Cottage
Hvad: Booze – Masterclass med John Wright fra River Cottage.
Hvornår: 5. sept. 2015 kl. 15:00
Hvor: Nordiske Dråbers workshoptelt

Selvfølgelig skal du lære at lave dit eget sprut, og det skal ske med natur- og fourageringsguruen John Wright fra det engelske tv-program River Cottage. Folkene fra det verdensberømte program gæstede også Food Festival sidste år, hvor de formidlede madglæde og markante holdninger til de mange fremmødte. På den såkaldte Booze Masterclass i år giver John Wright dig inspiration til selv at prøve kræfter med at lave spiritus, vin og øl med råvarer hentet direkte i naturen. Efter arrangementet har du mulighed for at få en snak med John og få dine medbragte kogebøger signeret. Skynd dig at købe billet her.

Få den skarpeste kniv i skuffen
Hvad: Slibeworkshop v. Foodgear
Hvornår: 4. sept. 2015 kl. 13:30
Hvor: Madværkstedets workshoptelt

Webbutikken Foodgear har blandt andet den tidligere Geranium-kok Steffen Bach som bagmand og har slået sig op på at importere kokkeknive direkte fra Japan til danske kokke og foodies. På Food Festival holder knivdrengene en slibeworkshop, hvor de deler ud af deres viden om håndlavede knive og fortæller, hvordan du sliber dine køkkenknive. Det er herrenørdet, men på en cool måde, så hvorfor ikke benytte lejligheden til at få knivene i hjemme i skuffen gjort klar til kamp? Der er knive til rådighed til workshoppen, så du behøver ikke selv medbringe dine egne. Køb billet her.

Lav din egen surkål
Hvad: Surkål og kunsten at fermentere
Hvornår: 4. sept. 2015 kl. 15:00
Hvor: Madværkstedets workshoptelt

Fermentering er the shit i år, så derfor er der ingen vej uden om at lære metoden fra bunden, når muligheden byder sig på Food Festival. Fermentering er en ældgammel metode til at konservere råvarer og bruges i råvarer som pølser, ost og chokolade. På workshoppen hører du om fermenteringsprocessen og smager forskellige fermenterede produkter, ligesom du kan høre om de gode egenskaber ved de mælkesyrebakterier, som fermenteringen skaber. Et af de mest kendte fermenterede produkter er surkål, som du også lærer at lave på workshoppen af kål og krydderier, du selv vælger. Køb billet her.

Øldåser og discountøl er tilbage
Hvad: Dåser og discountøl. Foredrag og smagning ved Ole Madsen
Hvornår: 4. sept. 2015 kl. 14:00
Hvor: Nordiske Dråbers workshoptelt

Glem de dyre gourmetøl i fancy flasker! Den klassiske øldåse har 80 års fødselsdag i år og er med få undtagelser er flasken overlegen, og det fortæller bladet Ølentusiastens redaktør Ole Madsen om til dette kombinerede foredrag og ølsmagning. Han kommer blandt andet omkring  øldåsens historie og fortæller om forskellige lækre dåseøl, der kan fås til en overkommelig pris. Du kan naturligvis også smage en flok af de gode discountøl og få gode råd til, hvad du skal spise til. For eksempel er chokolade (!) og ost ifølge Ole Madsen geniale til dåseøl. Ole Madsen modtog Den Danske Ølpris i 2008 og vil ifølge programmet garnere sit foredrag med berusende anekdoter og saftige meninger. Skål! Køb billet her.

Mexi-kursus med Timm Vladimir
Hvad: Lav mexikansk mad med Timm Vladimir
Hvornår: 5. sept. 2015 kl. 11:00
Hvor: Deltagere mødes backstage kl. 10.50

Som byens nye mexikanske takeaways Vace og Chido viser med al tydelighed, er det mexicanske køkken hot, hot, hot. Og vi taler ikke om tør texmex og kedelige krydderblandinger fra Santa Maria her. Det hele skal laves fra bunden, og på kurset kan du lære hvordan af kogebogsforfatteren Timm Vladimir, der efter en lang karriere som standupkomiker i dag har sit eget madfirma. Du lærer blandt andet at presse og lave dine egne tortillas, at håndtere styrken i habanero-chili, at marinere fisk og kylling og at lave din egen egen salsa. Kurset slutter af med fællesspisning til, hvor I spiser tre retter, og der er naturligvis masser af spisepauser undervejs. Vaminos Gringos! Køb billet her.

SPECS
Food Festival 2015
Marselisborg Havnevej 2
8000 Aarhus C
Fredag 4/9 til søndag 6/9